Yunet
 

Sport

Rezultati utakmica 5. kola Srpske lige Vojvodina i Vojvođanske lige Sever

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. septembar 2022. • 00:00 •

Rezultati utakmica 5. kola Srpske lige  Vojvodina i Vojvođanske lige Sever

Četvrtom pobedom u 5 kola ekipa „Radnički 1912“ se vratila na prvo mesto na tabeli Srpske lige Vojvodina. Protivnik u petom kolu ekipa „1.maj“ iz Rume savladana je u subotu u Somboru rezultatom 2 : 1. Glavni akteri uzbudljive utakmice koja je rešena pogotkom u 89 minutu su Marković koji je postigao oba gola za domaće (36m i 90m) i golman Vidaković koji je odbranio jedanaesterac u prvom poluvremenu kod rezultata 0 : 0. Dobijenim elanom posle dobre odbrane svog golmana „Radnički 1912“ dolazi u 36 minutu u vođstvo. Dimković prekida napad gostiju, Glišovića, odlično proigrava Markovića koji sam izbija pred gol Rumljana i lako matira golmana gostiju. Ali samo dva minuta kasnije rumljani golom Aleksića izjednačuju i sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Drugo poluvreme prava rovovska borba, oba tima kao da su čekala grešku protivnika i ona se desila u 89. minutu u ekipi gostiju. Marković koristi neopreznost gostujuće odbrane, šutira sa 16 – 17 metara i drugim golom postavlja konačan rezultat utakmice i dovodi „Radnički 1912“ na vrh tabele.

„Primili smo gol u 90. minutu u trenutku kad smo imali kontrolu u utakmici i otići kući sa bodom a možda i više. Ali u svakom slučaju sve čestitke domaćinima, odlična su ekipe i nisu bez razloga jedan od kandidata za najviši plasman u ligi. U ekipi imamo puno mladih igrača i ova utakmica je možda bila veliki pritisak za njih u susretu sa jakim protivnikom. Bar bod smo zaslužuli ali to je fudbal“, ističe Slaven Kovačević. trener FK „1.maj Ruma“.

„Baš jedna teška utakmica ali eto imali smo možda i malo sreće. Vratilo nam se ono iz prošlog kola kada smo mi izgubili i promašili penal, sada smo ga odbranili i podigli se i dali brzo gol. Ipak odlična ekipa iz Rume nas je brzo spustila na zemlju i izjednačila. Nismo mogli da nađemo rešenje kasnije, i imaćemo na čemu da poradimo na treninzima i u svlačionici. Popkušavao sam nešto da promenim izmenama i izgleda je i doprinelo da se u finišu pokrenemo i damo gol koji nas je doveo na 1. mesto na tabeli. Idemo dalje iz utakmicu u utakmicu i nadamo se novim bodovima u svim susretima koji nam slede“, završava Igor Radusinović, trener FK „Radnički 1912“.

U ostalim utakmicama izdvojićemo pobedu „Omladinca“ nad ekipom „Tisa“ rezultatom 4 : 3, „Jedinstvo“ je kao domaćin dalo dva gola „Kabelu“ u Staroj Pazovi, dok je „Bačka“ nanela prvi poraz „Borcu“ iz Šajkaša pobedom od 3 : 1. „Tekstilac“ je isprašio „Radnički“ iz zrenjanina sa 4 : 0 i došao do 3. mesta na tabeli.

Drugi srpsko ligaš ekipa „Stanišić“ sastala se u nedelju na svom terenu sa ekipom „Podunavac“ iz Belegiša. Gosti su pokazali da su jedna ozbiljna takmičarska ekipa i tvrdoj utakmici uspeli da pobede rezultatom 1 : 0 pogotkom Labovića u 29. minutu susreta. Ekipa domaćih je od početka drugog poluvremena ostala bez Bjedova zbog drugog žutog kartona. Želja je postojala a i nekoliko šansi za promenu rezultata ali gosti su uspeli da se odbrane i odnesu 3 boda. U finišu meča mnogo nervoze i mnogo kartona pa je bilans u kartonima bio 3 žuta i 2 crvena kartona domaćima a gostima 2 žuta i 1 crveni. „Stanišićanci“ su sad poslednji na tabeli sa tri osvojena boda.

U 5. kolu Vojvođanske lige Sever „Sloga“ iz Čonoplje ostvaruje 4 pobedu u seriji. U nedelju je u Zmajevu pobeđena ekipa „Obilić“ rezultatom 3 : 0 ( 0 : 1). Strelci su bili Mitrović, Vukas i Pavić. Ovom pobedom ekipa „Sloga“ je došla do 2. mesta na tabeli odmah iza vodeće ekipe „Bratstvo 2019“ koja još nezna za poraz u ovoj sezoni.

Trećeplasirani „Preporod“ je odigrao kući nerešeno sa ekipom „Bajša“, a „Mladost APA“ je izgubila od imenjaka iz Bačkog Petrovca u Apatinu 3 : 4. Istim rezultatom je „Mladost“ u Turiji pobedila „Sentu“ dok je „Vrbas“ izgubio sa minimalcem u Gajdobri. Rezultatom 3 : 2 završene su utakmice u Ratkovu i Bačkoj Palanki.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena