Yunet
 

Sport

U nedelju održani 95. Srpski kasački derbi i 58. trka za Pehar “Somborskih novina”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. avgust 2022. • 00:00 •

U nedelju održani 95. Srpski kasački derbi i 58. trka za Pehar “Somborskih novina”

Zahvaljujući Konjičkom klubu “Vojvođanin”, u Somboru su posle 39 godina, na Gradskom hipodromu somborska publika i svi ljubitelju kasačkog sporta mogli da prisustvuju najvažnijoj jednoprežnoj kasačkoj trci za najbolja grla domaćeg odgoja starosti četiri godine. Na 95. Srpskom kasačkom derbiju učešće je uzelo 11 grla koja su se takmičila u trci dugoj 2,7 kilometara, a pobedu je odnelo grlo “Tekila” vlasnika Aleksandra Jankulova iz Dolova, sa vozačem Branislavom Mukićem, dok je drugo mesto zauzelo grlo “Grom” vlasnika Aleksandra Sokolova iz Stapara, sa vozačem Borisom Kečenovićem.

Pored najvažnije trke publika je imala priliku da vidi još 7 veoma uzbudljivih trka od kojih ćemo izdvojilti još dve najvrednije a to su 58. trka za Pehar “Somborskih novina” i 13. Memorijal porodice Preradović. Pehar “Somborskih novina” ove godine zaslužio je vozač Peter Zadel sa grlom “Žil Higins” iz štale „Animal Trade Racing Team“ iz Zmajeva dok je najbrži u trci za Memorijal porodice Preradović bio Vladimir Pribić i grlo Ejmi Del Duomo (Amy Del Duomo) iz štale „Dream Catcher” iz Sombora.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je zvanično otvorio takmičenje i tom prilikom se zahvalio Konjičkom klubu “Vojvođanin” i svim udruženjima koja su pomogla da se održava i neguje duga tradicija konjičkog sporta u Somboru. U njegovom društvu uzbudljive trke na hipodromu u Sopmboru su pratili i v.d. podsekretarke Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aranka Binder, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i član Gradskog veća Đorđe Zorić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena