Yunet
 

Sport

“Somaratonci” na 40. trkačkom i plivačkom festivalu u Kanjiži

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. avgust 2022. • 00:00 •

“Somaratonci” na 40. trkačkom i plivačkom festivalu u Kanjiži

Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ je i ove godine bio među najuspešnijim klubovima 40. jubilarnog izdanja trkačkog i plivačkog festivala u Kanjiži.

Trkačko i plivačko takmičenje u Kanjiži je i ove godine godine okupilo više stotina trkača i plivača koji su plivali i trčali na glavnoj trci od 10 kilometara i na kraćoj stazi na 4.3 km.

Članovi Atletsko rekrativnog kluba „Somaraton“, svima dobro poznati “somaratonci” imali su čime da se pohvale na ovoj jubilarnoj sportskoj manifestaciji. Pobednica trke na 10 kilometra bila je “somaratonka” Tijana Kabić. U plasmanima po godištima na istoj distanci Đuka Čeljuska je takođe najbolji, Arpad Šarkezi je bio drugi, a Ilija Zvekanov treći. Trku na deset kilometara uspešno su istrčali i Boris Majstorović, Zoran Nikolić i Boško Jerković.

U trci na 4.3 km. pobedila je opet u ženskoj konkurenciji “somaratonka” i to Zorica Kulić. U ovoj trci u muškoj konkurenciji po godištima Milan Kovačić zauzeo je treće mesto, a trku su uspešno završile i Mina Bošnjak, kao i Ana Kovačić koja je trčeći u kolicima gurala sina Vuka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena