Yunet
 

Sport

Letnje aktivnosti Karate kluba “Ravangrad”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. avgust 2022. • 00:00 •

Letnje aktivnosti Karate kluba “Ravangrad”

Karate klub “Ravangrad”, sada već tradicionalno svake godine na letnje pripreme u pauzi između dve sezone odlazi na Trebinje. Trener Slavko Vuković u idealnim uslovima, na nadmorskoj visini 1050m, priprema takmičare za izazove koje ih očekuju na takmičenjima ove i sledeće godine.
Pripreme na trebinju su podrazumevale dnevno 2-3 treninga, jutarnji trening-futing i poslepodnevni trening u kimonu. Osnovna ideja priprema je bila bazirana na fizičim pripremama koje su osnova za karate sport i polako ulaženje u novu takmičarsku sezonu.

Ove godine ekipa somborskih mladih karatista iskoristila je priliku i učestvovala u Morinju malom gradskom naselje kotorske opštine, 50 km udaljenom od Trebinja, na takmičenju “Zubačka Ubla”. U konkurenciji meštana mladi somborci su se takmičili u sledećim disciplinama ; veštačka stena, streličarstvo, planinski kros i stoni tenis. Osvojeno je i nekoliko pobedničkih postolja i u Sombor ponete nagrade za 3 prva, 2 druga i 2 treća mesta .

Redovna aktivnost u ovom period je i polaganje učenika za Žuti pojas koje je održano u Stanišiću i Somboru. Za žuti pojas su položili sledeći kandidati: Dušan Jojić, Jovan Molnar, Duško Kopunović, Dražena Kopunović, Jovan Večerina, Stefan Lazić, Ivan Leskur, Strahinja Bulović, Dario Jurišić, Nikola Mandić, Anđela Gubica, Anja Popov, Miloš Elez, Dragan Laušević, Tamara Nikolin i Stevan Keseić, za Oranž pojas : Andor Novak a za Zeleni pojas: Anđela Vilhelm.

Sezona za somborski Karate klub kao i svake godine počinje polovinom septembra Međunarodnim karate turnirom „Igor Anđelković“, koji ove godine obeležava jubilej od 25. godina, slede Prvenstvo Vojvodine za kadate, juniore i mlađe seniore, Kup Vojvodine za poletarce, pionire i nade, Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore i Kup Srbije za poletarce, pionire i nade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena