Yunet
 

Sport

„Somaratonci“ trčali u Švajcarskoj, Portugalu i Rumi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. jul 2022. • 00:00 •

„Somaratonci“ trčali u Švajcarskoj, Portugalu i Rumi

Članovi Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“ Sombor su proteklog vikenda trčali u Švajcarskoj, Portugaliji i Srbiji.

Milan Kovačić Mumba je sa grbom “Somaratona” bio učesnik 20. “Gornegrat Zermat maratona” u Švajcarskoj. U pitanju je veoma teški planinski maraton u kojem je učešće uzelo 1.500 takmičara. Staza je u stalnom nagibu i trči se konstantno uzbrdo, a najteži deo staze kreće tek od 24 kilometra i izlaska iz čuvenog švajcarskog skijališta Zermat. Nadmorska visina na cilju je na 3.000 metara što je bio poseban izazov za nekog ko dolazi iz Ravangrada. Milan je trku završio za 6 sati i 45 minuta, zauzeo 63. mesto u starosnoj kategoriji i 316. mesto u generalnom plasmanu od preko 1.000 finišera u maratonskoj trci.

“Somaratonac” Džejms Ins je u dresu somborskog kluba bio učesnik Planinske trke, „One hunderd Douro e pavia“ u Portugalu koja se trčala na distancama od 10 do 100 kilometara. Džejms je trčao distancu od 31 kilometra uz uspone pored reke Douro u Portugalu.
“Somaratonac” je ovu distancu istrčao za 3 sata i 43 minuta zauzevši 37. mesto u generalnom plasmanu odnosno 14. mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Ovaj izveštaj o “Somaratoncim” završavamo sa Bojanom Marić i Predragom Škorićem koji su bili učesnici devetog izdanja „Adrenalic race“ – trke sa preprekama koja se održala u nedelju u Rumi na izletištu Borkovac. Bojana je savladala sve prepreke za dva sata i osvojila 8. mesto u ženskoj kategoriji. Predrag je 14 kilometara sa preprekama istrčao za 2 sata i 16 minuta, zauzevši mesto u prvoj trećini od više od 300 finišera ove trke, čime je još jednom pokazao svoju trenutnu formu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad