Yunet
 

Sport

Selena i Katarina – svetske vicešampionke u crosmintonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. jul 2022. • 00:00 •

Selena i Katarina – svetske vicešampionke u crosmintonu

Vratiti se sa Svetskog prvenstva sa dve madalje na grudima velika je stvar za svakog sportistu, posebno kada se radi o najmlađim kategorijama sportista. Ovaj uspeh ostvarile su Selena Stojačić i Katarina Blažev članice somborskog kluba “Speeder” na Svetskom prvenstvu u crosmintonu održanom proteklog vikenda u Zagrebu.

Ugostili smo u našem studiju dve mlade i uspešne sportiskinje i pitali ih za početak kada su počele i zašto da se bave crosmintonom?

„Počela sam da treniram 2018. godine iz želje da se bavim nekim sportom, drugarica mi je počela sa crosmintonom, otišla sam i ja da probam i eto ostala“, ističe Katarina

„I ja sam iste godine počela da treniram. Htela sam da treniram badminton ali nije bilo tog kluba ovde, a ovo je slično i tu sam evo i dan danas, sviđa mi se“, ističe Selena.

Katarina se u Zagrebu takmičila u pionirskoj konkurenciji i ovo joj je bilo drugo Svetsko prvenstvo na kojem učestvuje, a juniorka Selena je imala debitantski nastup. Da li su očekivale ovakav rezultat?

„Meni je ovo drugo Svetsko prvenstvo. Prvi put sam bila peta. Malo sam, moram priznati i očekivala bolji plasman, eto uspela u tome i jako sam srećna zbog cele te situacije“, rekla je Katarina.

„Ja nisam prvi put na Svetskom i nisam ništa očekivala. Ali krenulo me nešto iz meča u meč i iznenadila sam prvo sebe pa onda i svoje protivnice,, ali eto nisam došla do samog cilja i zlata, ali dobro je i ovo“, rekla nam je Selena.

Kako će se razvijati njihova karijera u narednom period?

„Nastavljam da treniram i popravljam svoje nedostatke, volim ovaj sport i trudiću se na treninzima. Predivni su svi ti turniri, poznastva sa ljudima iz celog sveta“, iskrena je Katarina.

„Nas sada očekuju novi turniri, u avgustu nešto novo heksagon, pa Sombor Open 2022, pa Srbija Open 2022. I drugi turniri i trudićemo se i trenirati kako bi ostvarili što bolje rezultate“, zaključuje Selena.

Pored medalja u pojedinačnoj kategoriji Katarina i Selena su došle i do 3.mesta u parovima. Prema rečima njihovog trenera Borisa i
Alide Jerković svi ovi rezultati su za njih bili očekivani.

„Alida i ja smo razgovarali pre Svetskog prvenstva i zajedno došli do zaključka da se na ovom takmičenju mogu očekivati dobri rezultati od Selene i Katarine. Jako su napredovale poslednjih godinu dana, njihov trud na treninzima i samopouzdanje na takmičenjima je fantastičan. Funkcionišu odlično i u dublu, jer su jako dobre drugarice i pred njima je, ako ovako nastave, svetla budućnost u ovom sportu“, zaključuej Boris Jerković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena