Yunet
 

Sport

Savo Pavičević novi trener FK „Radnički 1912“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. jul 2022. • 00:00 •

Savo Pavičević novi trener FK „Radnički 1912“

Posle mesec dana odmora ekipa Fudbalskog kluba “Radnički 1912” počela je pripreme za novu fudbalski sezonu u Srpskoj ligi Vojvodina. Trening je vodio i prvi sastanak sa igračima održao novi šef stručnog štaba Savo Pavičević.

Pavičević je dobro poznato ime srpskoj fudbalskoj javnosti. Fudbalsku igračku karijeru započeo u rodnoj Crnoj Gori u klubu “Njegoš”. Brzo ga lopta odvodi u Vojvodinu i Kulu gde boravi 10 godina u “Hajduku” i stiče pravu fudbalsku zrelost. Sledeća stanica je “Vojvodina” Novi Sad pa vrlo brzo odlazak u inostranstvo, prvo Nemačka, pa Grčka i Izrael. 2014. godine se vraća u Srbiju i potpisuje za “Crvenu Zvezdu” sa kojom osvaja dve titule prvaka države. Igračku karijeru završava u “Spartaku” iz Subotice.

Kao trener uspešno je samostalno vodio ekipu “Bačka 1901” a bio je i deo stručnog štaba Vladimira Gaćinovića u superligašu “Spartak” iz Subotice. Kako sam kaže dobro je upoznat sa ambicijama somborskog kluba koji ga je je kontaktirao još pre par godina ali onda se kockice nisu složile ali evo sad jesu i rado je prihvatio ovaj izazov.

„Brzo sam se dogovorio sa upravom i na obostrano zadovoljstvo počinjemo sa radom. Poznajem ovaj ambijent i moram reči da neki superligaški klubovi nemaju ovakve uslove. U skladu sa tim upoznat sam sa ambicijama kluba i gledaćemo i potruditi se da ih zajedno ostvarimo. Sa igračkim kadrom sam uglavnom upoznat ali tu će mi pomoći Igor kao desna ruka, gledaćemo da se tim proširi i da imamo zdravu konkurenciju za svako mesto u timu. Rad na treninzima će biti merilo za nastup u prvoj postavi, kao i naravno zalaganje na utakmici. Da ne mislim da ovde nema potencijala ne bih možda ni došao. Neće biti lako sigurno, u ovom rangu se igra veoma dobar fudbal i mnogi imaju ambicije kao i mi. Imamo 6 nedelja, što je dovoljno da se dobro pripremimo i mislim da nigde nećemo iz Sombora jer ovde imamo sve što nam treba.

Pavičeviću će pomagati Igor Radusinović, mladi trener koji je već nekoliko godina sa igračima i veoma dobro ih poznaje, zatim Tomislav Curnović kao trener golmana i Luka Đurović kao fiziterapet i kondicioni trener.

„Imam zadatak da dobro fizički pripremim igrače i da kontrolišem njihovo zdravstveno stanje. Učiniću sve da ih dobro kondiciono pripremim da što manje bude povreda i da svi budu zdravi. Zahvaljujem Savi na ukazanom poverenju kao i klubu što nam je pružio ovakve uslove za rad“, ističe Luka Đurović.

„Kao i prošlih godina ulazimo sa velikim ambicijama u novo takmičenja. Drago mi je što je napravljena saradnja sa ovakvim čovekom, fudbalerom i sada trenerom, od koga možemo svi puno da naučimo i nadam se da ćemo uspeti da zajedno ostvarimo ciljeve koje smo sebi zacrtali“, zaključuje Igor Radusinović.

Na prvom sastanku pre izlaska na teren novi trener je predočio igračima na koji način će se raditi i šta se očekuje od njih. U narednih šest nedelja predstoji mnogo rada. Ima novih igrača, biće ih verovatno još i konkurencija za svako mesto u timu biće jaka i igraće u prvoj postavi samo najbolji. Prvih dana će se uz umerene treninge vršiti testiranja i posle se kreće sa ozbiljnim radom. Po prvim informacijama svi uslovi za dobre pripreme postoje na Gradskom stadionu i verovatno se neće odlaziti iz Sombora.

Na Gradskom stadionu pripreme je počeo i debitant u Srpskoj ligi ekipa FK “Stanišić”. Sa obzirom na viši rang takmičenja stadion u Stanišiću se trenutno rekonstruiše i dok traju radovi ekipa iz Stanišića će se pripremati u Somboru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena