Yunet
 

Sport

(VIDEO) Selena Stojačić i Katarina Blažev osvojile po dve medalje na Prvenstvu sveta u crosmintonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. jul 2022. • 00:00 •

(VIDEO) Selena Stojačić i Katarina Blažev osvojile po dve medalje na Prvenstvu sveta u crosmintonu

Juniorka Selena Stojačić je u četvrtfinalu bila bolja od Letonku Trofimove, a u polufinalu od Slovakinje Jančekove, obe je pobedila sa 2 : 0. U prvom finalu u istoriji srpskog krosmintona Selena je pružila sjajan otpor najboljoj juniorki sveta Agati Sparei iz Letonije i izgubila 2 : 1 i tako osvojila prvo srebro za Srbiju na SP ikada.

Pionirka Katarina Blažev je u polufinalu i napravila veliko iznenađenje, pobedom nad Čehinjom Krpalkovom sa 2:0. U finale je protvnica bila Eve Župevc iz Slovenije. Igrano je dva seta i u oba seta Katarina je imala set loptu, ali je Slovenka svaki put imala hrabrost i mirnu ruku da ih spase. Oba seta završila su taj brejkom u korist protivnice, 15:17 i 16:18.

Selena i Katarina igrali su i u konkurenciji juniorskih dublova i osvojili treće mesto odnosno bronzanu svetsku medalju.
Podsetimo da pored ovih istorjiskih rezultata za srpski crosminton i sport uopšt. Slobodan Jerković u konačnom plasmanu je 5. veteran na svetu. Najbolji srpski predstavnik u seniorskoj konkurenciji je naš Boris Jerković, koji je ponovio plasman sa prethodnog takmičenja i osvojio 9.mesto

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad