Yunet
 

Sport

„Somaratonci“ i članovi Udruženja „Sledi me“ i ove godine bili deo Noćnog maratona u Novom Sadu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. jun 2022. • 00:00 •

„Somaratonci“ i članovi Udruženja „Sledi me“ i ove godine bili deo Noćnog maratona u Novom Sadu

Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ i Atletsko rekreativno sportsko udruženje „Sledi me“ iz Sombora i ove godine su nastupili na Noćnom maratonu u Novom Sadu.

Na 13. izdanju Noćnog maratona u Novom Sadu trčalo se na distancama od 5 kilometara, zatim polumaraton od 21 kilometara i maraton od 42 kilometra.

Tijana Kabić, članica ARK ‘’Somaraton’’, je u trci na 5 kilometara osvojila drugo mesto u konkurenciji 113 dama koje su finiširale ovu distancu. Istu trku istrčala je i Jelena Stanimirović završivši trku na trinaestom mestu. Finišer polumaratonske trke bio je somborac Zoran Nikolić, dok je najsupešniji somborac na maratonskoj distanci od 42 kilometra bio Frdirih Balint koji se plasirao na 11 mesto. Najtežu atletsku disciplinu – maraton istrčali su i Vladimir Bulaić, Nenad Glušac, kao i Damir Milankov koji je imao debi na maratonskoj distanci.

Kristina Gudelj je bila najuspešnija članica Atletsko rekreatovno sportskog udruženje „Sledi me“. U glavnoj i najtežoj trci, maratonu kao i prošle godine osvojila je drugo mesto iza Jamanta Šafranj, a ispred Ljiljane Latinović. Kristinin rezultat – 3:56:20 je drugi u konkurenciji žena, a sedamnaesti u konkurenciji prijavljenih 80 maratonaca.

Trku polumaratona iz Udruženja “Sledi me” istrčale su Daliborka Jović, Sandra Menz i Dragana Cvijanović, a u trci na 5 km prve u svojim starosnim kategorijama bile su Biserka Savić i Ljiljana Kalić. 5 km je istrčao i Nemanja Marković a svoj trkački debi zabeležio je i desetogodišnji Maksim Stričević, koji je trčao, a njegova baka Vera ga je sledila brzim hodom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena