Yunet
 

Sport

Ekipa „Dalmatinski podrum“ osvojila XII Vidovdanski turnir u basketu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. jun 2022. • 00:00 •

Ekipa „Dalmatinski podrum“ osvojila XII Vidovdanski turnir u basketu

XII Vidovdanski turnir u basketu okupio je ove godine rekordan broj ekipa iz okoline Sombora, iz Apatina, Sivca, Kule, Odžaka, Crvenke i Novog Sada . U seniorskoj konkurenciji bilo je prijavljeno 14, a u kadetskoj 6 ekipa.

Seniorske ekipe su bile raspoređene u četiri grupe. Nakon grupne faze po dve prvoplasirane ekipe su prošle u nokaut fazu. Treće mesto je osvojila ekipa „Agro MV“ iz Sivca koji su pobedili „Piceriju Zamak“ iz Apatina rezultatom 21:18. U finalu su se našle ekipe „Dalmatinski podrum“ iz Sombora i „Caffe Arvaji“ iz Novog Sada. U dostojnog finala pobedila je ekipa „Dalmatinski podrum“ rezultatom 21: 19. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ognjen Vukas iz pobedničke ekipe.

U kadetskom uzrastu prvo mesto je osvojila ekipa „Euro terma“, drugo mesto su zauzeli „Ballersi“ dok je treće mesto zauzela ekipa „Protocoola“. Najkorisniji igrač je Uroš Mijić iz pobedničke ekipe.

Nagrade su ispred udruženja uručivali, predsednica organizatora udruženja “Student – Sombor” Dragana Uzelac i Goran Krstajić, predstavnik Košarkaškog saveza Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena