Yunet
 

Sport

Na treningu vicešampiona turnira „Đak Sport Lige budućih šampiona 2022“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. jun 2022. • 00:00 •

Na treningu vicešampiona turnira „Đak Sport Lige budućih šampiona 2022“

Posle osvajanja drugog mesta na najmasovnijem fudbalskom turniru za najmlađe kategorije „Đak Sport Ligi budućih šampiona“ ekipa Škole fudbala „Oranž“ nastavlja sa treninzima i priprema se za učešće na nekoliko letnjih turnira koji su pred njima.

Podsetimo, kao prvak Zonske lige održane u Somboru ekipa fudbalera rođenih od 2014 godine, ostvarila je plasman na Republičko takmičenja, koje se poslednjeg vikenda maja meseca održalo na Zlatiboru. U grupi ekipa koje su predstavljale pobednike Zonske lige „Đak Sport Ligi budućih šampiona“ održane na terenu „Oranž Arene“ ekipa „Oranž“ je postigla najbolji rezultat. Dečaci predvođeni trenerima Milanom Tintorom, Mladenom Kekićem i Žarko Kovačom, došla je do samog finala i susreta sa ekipom „Crvena Zvezda“ iz Beograda. U veoma uzbudljivom finalu pobedu je ostvarila beogradska ekipa rezultatom 2 : 1, ali veliki pehar za drugo mesto i srebrne medalje za dečake u narandžastim dresovima sijali su kao da su zlatni.

I sada, posle velikog trijumfa na Zlatiboru, vicešampioni Srbije u generaciji 2014, nastavljaju sa treninzima u svojoj „Oranž Areni“.
Posetili smo ih i porazgovarali sa njima i trenerom o utiscima sa turnira na kojem su za većinu ljudi iz fudbala koji prate mlađe kategorije igrača bili iznenađenje.

„Ovaj turnir na Zlatiboru je kruna jedne sezone. Posle takmičenja na Zonskom nivou otići na ovaj turnir je već sam uspeh, a ostvariti ovo što je ostvarila ova ekipa je svakako veliki uspeh. Po mom mišljenju ovo nije bilo iznenađenje jer ovi dečaci rade zajedno već skoro dve godine i marljivo rade na svim treninzima. Idemo sada dalje, već drugi dan posle povratka sa Zlatibora, smo nastavili raditi redovno sa treninzima. Očekuje nas sada neki letnji turniri i odabraćemo nekoliko na koje ćemo otići i ispoštovati naše prijatelje koji dolaze svake godine kod nas. Imamo stvarno mnogo dece i žao nam je što nismo mogli da vodimo sve nego samo određen broj. Neki koji su odigrali veliki broj utakmica u sezoni morali su ipak ostati kod kuće. Važno je i najvažnije da svi ovde dolaze zato što vole da igraju fudbal, da se druže i zabavljaju. Rezultati nam nisu prioritet ali kada dođu ponosimo se sa njima. Škola fudbala nam je otvorena i upućujemo poziv i drugoj deci da dođu treniraju i bave se sportom kao i mi“, ističe Milan Tintor, trener.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad