Yunet
 

Sport

Bezdanski veslači u dresu reprezentacije Srbije na regati u Bratislavi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. jun 2022. • 00:00 •

Bezdanski veslači u dresu reprezentacije Srbije na regati u Bratislavi

Mihajlo Dadić, Nikolas Andrić, Žofi Horvat, Dženifer Bošnjak i Eleonora Nađ takmičari KK „Dunav“ iz Bezdana, ostvarili su izetne rezultate u dresu reprezentacije Srbije na međunarodnoj regati u Bratislavi (Slovačka). Takmičenje je okupilo predstavnike većine najznačajnih kajakaških zemalja Evrope.

Osvojenih 13 medalja (po 4 zlatne i srebrne i 5 bronzanih) za reprezentaciju Srbije donelo je ekipno 4.mesto našoj selekciji.

Ovom uspehu značajno su doprineli kajakaši „Dunava“ koji su osvojili pet odličja. Mihajlo Dadić je osvojio sva tri odličja, dok je Nikolas Andrić uzeo srebro i bronzu. Dadić je osvojio zlato u disciplini 200 metara K2 sa Stojanovim iz Zemuna, srebro u trci juniorskih kadetskih ćetveraca na 500 metara, a uz klupskog druga Nikolasa Andrića, posadu su činili Vještica (Bačka Palanka) i Manjenčić (Šabac). Do treće medalje i to bronzane Dadić je doveslao u kadetskom paru na 200m. Andrić je srebrnoj medalji iz četverca dodao srebro na trci K2 na 1000m.

Devojke iz Bezdana su završile takmičenje bez medalje, ali su ostavile odličan utisak . Izborile su finale u svim disciplinama i u čak tri navrata stale na korak od bronze. Dženifer Bošnjak i Eleonora Nađ bile su članice juniorskog četverca koji je završio na 4.mestu, a isti plasman imala je Nađ u istoj trci kadetkinja. Žofi Horvat, jedna od najmlađih takmičarki na regati osvojila je 4. mesto u K-1 na 500 metara.

Prema rečima Antonije Horvat Pande, trenera bezdanskih veslača, sledeći nastup omladinskih reprezentativaca Srbije iz Bezdana biće juniorsko Prvenstvo Evrope, od 23. do 26. juna u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena