Yunet
 

Sport

SSK “Polet” i PK “Sombor” na vojvođanskim prvenstvima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. jun 2022. • 00:00 •

SSK “Polet” i PK “Sombor” na vojvođanskim prvenstvima

SSK “Polet” iz Sombora imao je predstavnike na dva plivačka takmičenja u Subotici.

U subotu je održano Vojvođansko prvenstvo u kategoriji pionira i kadeta. Sara Orelj je osvojila bronzanu medalju na 100m leđno u kategoriji pionira. U kadetskoj kategorije devojčice bronzu medalju osvaja i štafetu 4×50 kraul u sastavu Šijak, Vukelić, Ivanović i Rkman.

U nedelju plivači “Poleta” učestvuju na Otvorenom prvenstvu Vojvodine takođe u Subotici. Trenutno najbolji plivač našeg Grada Nemanja Bukalov osvaja četiri zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji i to na 50 i 100 delfin, kao i na 50 i 100 leđno.

Aleksa Duduković osvaja zlatne medalje na 400 mesovito i to u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, kao i na 400 kraul u juniorskoj kategoriji. Zlatnim medaljama dodaje i srebro na 100 leđno I bronzu na 200 ledno takođe u juniorskoj kategoriji.

Marko Kolović ovim medaljama dodaje i svoje zlato na 50 prsno u apsolutnoj kategoriji. A Laura Ležaić srebro na 400 mešovito u juniorskoj i bronza na istoj dužini u apsolutnoj kategoriji.

Ovim rezultatima plivača iz “Poleta” dodaćemo i bronzanu medalju Stefana Sekulića iz Plivačkog kluba “Sombor” u disciplini 100m mešovito u kategoriji mlađih juniora. ”Sombor” je predstavljao i Veljko Iđuški koji je plivao nove lične rekorde ali nije dospeo do pobedničkog postolja.

Na Otvorenom prvenstvo Vojvodine se takmičilo 109 takmičara mlađih juniora, juniora i seniora iz 19 plivačkih klubova iz Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena