Yunet
 

Sport

RK “Sombor” dobio pehar za osvajanje Treće lige

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. jun 2022. • 00:00 •

RK “Sombor” dobio pehar za osvajanje Treće lige

Posle sezone 2020/2021 u Drugoj ligi Sever u rukometu u kojoj ekipa RK „Sombor“ zauzima ubedljivo poslednje mesto mnoge stvari su se promenile. Uprava kluba je napravila plan za što brži povratak u rang više i ispunila ga sto posto.

U novu sezonu Rukometni klub “Sombor” ulazi kao ubedljivo najmlađa sportska ekipa u takmičenju Treće lige Vojvodina. Ekipu su činili uglavnom mladići od 15 do 16 godina koji su imali veliku želju da se sledeće godine takmiče u višem rangu takmičenja. Kao što je poznato „Somborelektro“ je odustao od takmičenja i grad Sombor je ostao bez drugoligaša i somborsku opštinu su predstavljali “Graničara” iz Gakova i “Dalmatinac” iz Riđice. Pod trenerskim vođstvom mladog trenera Miloša Cvetkovića, iskusnog trenera Darka Boškovića i legende rukometa sa ovih prostora Željka Hornjaka „Sombor“ sezonu završava kao prvi na tabeli sa bilansom 8 pobeda i po dva poraza i nerešana rezultata. U samom finišu prvenstva, dva kola pre kraja, pobeđen je direktni rival za prvo mesto ekipa „Sivac 69“ i to na njihovom terenu. Potvrda pobedničke sezone usledila je u meču sa „Grafičarom“ iz Bezdana u svojoj hali.

Svečano uručenje pobedničkog pehara organizovano je u petak u Sportskom centru „Soko“. Ovom prilikom odigrana je revijalna utamica između prvaka Treće rukometne lige Vojvodine i ekipe pod nazivom “ Prijatelji i naša deca “ koju su činili igrači iz RK “Kljajićevo” i igrači koji su ponikli u RK “Sombor” a sad nastupaju za superligaške ekipe, Marko Živković – RK “Jugović” Kać, Lazo Beslać – RK “Sivac 69”, i Milan Kuprešanin RK “Apatin” . Po završetku utakmice uručen je pehar i medalje RSV koje je uručio direktor lige Miljan Rabrenović i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Zoran Bojić.

Posebne nagrade dobili su igrači, kapiten Strahinja Aćić kao najbolji strelac ekipe i Veljko Pavlović najbolje desno krilo Srbije u konkurenciji pionira do 14 godina. Kao priznanje na uspešnu sezonu dobili su na poklon knjige “Uvek na pobedu” Kirila Lazarova.

Poseban gost večeri bio je nekadašnji igrač, poznati golman naš sugrađanin Željko Jotić, koji je ovom prilikom ekipi RK “Sombor” doneo i uručio poklon RK “KIF” sa Farskih komplet u vidu seta rukometnih lopti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad