Yunet
 

Sport

Održan 9. „Sombor Open“ u crosmintonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. jun 2022. • 00:00 •

Održan 9. „Sombor Open“ u crosmintonu

9.”Sombor Open” održan je na sportskim terenima Sokolskog doma, a učestvovali su takmičari iz Srbije i Mađarske iz ukupno sedam klubova.

„Po 9. put organiuzujemo ovo takmičenje i kao i obično tu su nam prijatelji iz Mađarske, koji su redovni učesnici, imamo jednog takmičara iz Rumunije, a ostalo su takmičari iz Novog Sada i Sombora. Ovo je sad poslednja priprema za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje krajem juna i početkom jula u Zagrebu, gde ćemo imati sedmoro takmičara. Ovde danas očekujemo dobre rezultate u najmlađim kategorijama ali i u senirskoj konkurenciji“, ističe Boris Jerković iz SBK “Speeder”.

Boris Jerković osvojio je dva zlata na 9. “Sombor Openu” u krosmintonu, a domaći SBK Speeder bio je najuspešniji klub sa deset osvojenih medalja.

Najuspešniji takmičar na turniru bio je Boris Jerković koji je osvojio titule i u pojedinačnoj seniorskoj kategoriji, kao i kategoriji parova sa Alidom Jerković. Alida je pored uspeha u parovima osvojila i bronzanu medalju u pojedinačnoj kategoriji.

U istoj kategoriji, Simana Matković je porazom u polufinalu podelila bronzu, dok je najuspešnija Somborka ovoga puta bila mlada Katarina Blažev. Katarina je kao najmlađi takmičar u seniorskoj kategoriji jedini poraz pretrpela u finalu od Mađarice Gerber, veteranske svetske prvakinje. Katarina je stigla i do srebrne medalje u kategoriji juniorskih parova u kombinaciji sa Selenom Stojačić.

U kategoriji veterana, srebrno odličje osvojio je Željko Banić. U pionirskoj kategoriji, dva Somborca su osvojila medalje, Uroš Lukač srebro a Branislav Banić bronzu. Njih dvojica su igrajući juniorske parove podelili treće mesto.

Ovo je bila poslednja provera za takmičare somborskog kluba pred Svetsko prvenstvo koje će se održati krajem juna i početkom jula u Zagrebu.

„Za Svetsko prvenstvo najviše se uzdamo u Katarinu Blažev i Selenu Stojačić, nadamo se da mogu doći do medalja”, završava Jerković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad