Yunet
 

Sport

Pobeda za Drugu ligu RK „Sombor“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 19. maj 2022. • 00:00 •

Pobeda za Drugu ligu RK „Sombor“

RK „Sombor“ je u 14. poslednjem kolu Treće lige Vojvodina grupa Sever pobedio u Gradskoj hali ekipu „Grafičar“ iz Bezdana rezultatom 41:35 (19:20) i time obezbedio prvo mesto i status drugoligaša u sledećoj sezoni.

Prvi deo sureta somborskih i bezdanskih rukometaša protekao je u rezultatskoj klackalici. Smenjivale su se ekipe u vođstvima ali ne većim od dva razlike, da bi se na poluvreme otišlo sa 19 : 20 za goste. Ipak u drugom delu pobeđuje mladost i brzina domaćih koji u prvih pet minuta prave razliku od 5 golova prednosti. „Grafičar“ iako mnogo iskusnija ekipa to nije uspeo da isprati. Približavao se na gol dva razlike, ali odmah su sledile brze kontre i „somborci“ su može se reći bez većih uzbuđenja ostvarili pobedu i postali novi članovi Druge lige.

Tandem na klupi „Sombora“ iskusni Darko Bošković i mladi Miloš Cvetković uspeli su da ostvare postavljeni cilj odlazak u viši rang takmičenja.

„Ima puno ljudi kojima bih želeo da se zahvalim, spomenuću samo neke – prvenstveno Darko Bošković iskusni trener koji je meni mladom dao veliku podršku, zatim Damir Dunkler, Željko Hornjak i mnogi drugi. Važna nam je i podrška navijača koja će sada biti sigurno još veća kad krenemo sa novim takmičenjem. Sada nam predstoji jako težak period i treba nam puno rada i napredka u nekim segmentima. Ipak je ovo mlada ekipa, a takmičenje u Drugoj ligi je mnogo jače nego ovo. Da li će nam trebati pojačanja, pa voleo bih da ne, ali ne znam videćemo, ipak su ovo jako mladi momci i treba im još koja godina dobrog i kvalitetnog rada. Mi obećavamo da ćemo dati sve od sebe, jer to naši navijači i naš grad zaslužuju“, ističe Miloš Cvetković, trener.

RK „Sombor je ostvario 8 pobeda, 2 nerešena rezultata i 2 poraza sa gol razlikom 400 dati i 371 primljen gol. Iako ima da se odigraju za vikend još dve utakmice, zna se da će „Sivac 69“ biti drugi „Borac“ iz Bačkog Gračaca treći, sledi „Grafičar“ „Rusin“, „Kljajićevo“ i „Obilić“iz Novog Kneževca.

Sastav ekipe RK „Sombor“:
Treneri: Darko Bošković i Miloš Cvetković
Igrači: Strahinja Aćić, Luka Plećaš, Aleksa Pfajfer, Milan Janković, Nemanja Vezmar, Aleksandar Todorović, Jovan Narančić, Petar Zorić, Miraš Pejanović, Nikola Gajin, Stefan Kunić, Dušan Gajin, Velko Pavlović, Sergej Pavlović, Danijel Kokrehelj, Mateja Koril, Nebojša Radosavljević, Petar Gradinski, Miloš Braun, Milan Miličević, Stefan Mjazga, Nikola Zorić, Aleksandar Jakob i Nebojša Lakić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena