Yunet
 

Sport

“Somaratonci” proteklog vikenda tračali u Beogradu i na Tari

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. maj 2022. • 00:00 •

“Somaratonci” proteklog vikenda tračali u Beogradu i na Tari

Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ je posle odlične organizacije „Somborskog polumaratona“ učestvovao sa svojim članovima na najmasovnijoj trci u Srbiji, 35. Beogradskom maratonu, koji se ove godine organizovao pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze”.

U nedelju 15. maja na startu ispred crkve Svetog Marka, po veoma toplom vremenu u maratonskoj i polumaratonakoj trci bilo je oko 5.000 trkača, od čega 1.000 stranaca iz 70 zemalja.

Najvredniji rezultat od „somaratonaca“ istrčala je Tijana Kabić koja je bila učesnica veoma zahtevne maratonske trke. Tijana je istrčala 42 kilometra za 3 sata i 33 minuta zauzevši sedmo mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji, odnosno četvrto mesto u konkurenciji trkačica iz Srbije. Prva tri mesta su zauzele trkačice sa Afričkog kontinenta. Maratonsku trasu su istrčali i Suzana Filipović i Vladimir Bulaić kao i članica Triatlon kluba ‘’Sprint’’ Sombor Zorica Gradinac Milutin. Upola kraću polumaratonsku trasu u dužini od 21 kilometra istrčali su i Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Srđan Sajlović, Arpad Šarkezi, Aleksandar Krneta, Zoran Marković, Tjana Odobašić, Maja Bodrožić, Biljana Vezmar i Ljerka Vukmirović.

U organizacionom timu 35. Beogradskog maratona učestvovao je i član ‘’Somaratona’’ Milan Kovačić koji je takođe dao doprinos ovoj manifestaciji.

Dan ranije u subotu 14. maja na Tari je održana još jedna ‘’Tribalion’’ trka sa preprekama u kojoj je bilo „somaratonaca“. Učesnici su mogli da biraju kraću stazu od 12 kilometara sa 25 prepreka i 21 kilometar sa 35 prepreka. Učešće na ovogodišnjem „Tribalionu“ uzeleo je 2.000 ljudi što ga čini jednim od masovnijih događaja. Kroz cilju su prošli somaratonci Predrag Škorić, Kvinton Vander Hejden, Ivana i Daniel Šokac kao i članovi trkačke porodice Kasap: Tara, Ana i Dragan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena