Yunet
 

Sport

Rukometna takmičenja klubova somborske opštine ulaze u završnicu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. maj 2022. • 00:00 •

Rukometna takmičenja klubova somborske opštine ulaze u završnicu

Posle jednog vikenda pauze zbog “sumnjivih rezultata” nastavljeno je takmičenje Prve rukometne lige Vojvodina za žene.
Rukometašice “Ravangrada” iz Sombora bile su u pretposlednjem 21. kolu domaćini ekipi “Jabuka” i izgubile su rezultatom 25 : 35. I oslabljena ekipa iz Jabuke bila je prejaka za našu ekipu koja je još uvek na ledu. Pretposlednja je na tabeli a sledi joj gostovanje u Srpskoj Crnji ekipi “Mladost” i rezultat istrage za “blamažu” u Temerinu iz 20. kola.

Kod muških ekipa koje se takmiče u Drugoj ligi Vojvodina u pretposlednjem 25.kolu “Dalmatinac” je kao domaćin pobedio “Zrenjanin” 37 : 28 I tako na sigurnom 5. Mestu čeka poslednji susret ove sezone u kojem gostuje u Žablju.
“Graničar” iz Riđice je igrao u Mokrinu i izgubio od “Crvene Zvezde” sa 27 : 37. Sada u poslednje odlučujuće kolo ulaze sa 11. mesta, što je odmah iznad crte, i igraju sa kao domaćini sa ekipom “Senta” koja je poslednja na tabeli sa 2 boda manje.

Svetla tačka somborskog rukometa je ove sezone trećeligaš “Sombor”. U 13. kolu je u derbiju u Sivcu ostvario pobedu protiv vodeće ekipe na tabeli rezultatom 29 : 28 i tako se bodovno izjednačio sa njom a ima utakmicu manje. Sledeće poslednje kolo “somborci” su domaćini “Grafičaru”, a “Sivac 69” je slobodan , tako da se može reći da je sve spremno za povratak u Drugu ligu .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena