Yunet
 

Sport

“Trofej Sombora” i “Venera CX Kids No. 2” – nedelja 15. maj

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. maj 2022. • 00:00 •

“Trofej Sombora” i “Venera CX Kids No. 2” – nedelja 15. maj

Biciklistički klub “Sombor” sa svojim partnerima “Venera bike”, „Gianni Cycling Project” i Gradom Sombor organizuje drugu trku, od predviđenih 5, u nedelju 15. maja.

Za razliku od prve trke, koja je organizovana 10. aprila na stazi sa preponama u Parku kod TK “ŽAK”, ova će biti na kružnoj stazi dužine 1km i 200 metara, po ulicama grada Sombora. Prvi “Start” je zakazan za 11 časova i to u ulici Radišićeva kod broja 35. Takmičari koji su nastupali u prvoj trci imaju startni broj i treba da ga ponesu, oni koji su novi treba da se prijave na startu u pratnji roditelja u vremenu od 10 do 11 časova i ponesu kacigu, ako je nemaju dobiće je na Startu i naravno vlastiti bicikli.

Podsetimo u ovogodišnjem ciklusu planirano je 5 trka i rezultati se sa svih trka se boduju i posle pete trke se proglašavaju apsolutni pobednici u starosnim kategorijama. Treća trka je najavljena, posle letnje pauze za novembar mesec.

Trke najmlađih su uvertira .za 8.Međunarodnu trku “Trofej Sombora” koju tradicionalno organizuje BK “Sombor” a koja se boduje za Kup Srbije u drumskom biciklizmu.

“Trofej Sombora” se organizuje ove godine u malo drugačijem formatu. Organizatori su objedinili somborsku i drumsku trku u Subotici u pravi biciklistički vikend na severu Vojvodine pod nazivom „Sever gran prix“. Pravo nastupa imaju sve kategorije licenciranih biciklista. U subotu biciklisti voze trku u organizaciji BK “Spartak” u okolini Palića a u nedelju ista postava trkača je u centru Sombora. BK “Spartak i BK “Sombor” će na kraju druge trke proglasiti i ukupne pobednike posle dve trke.

Prvi start je zakazan za 12 časova, posle promo kruga koji počinje u 11.30 u koji se kao i do sada biciklistima mogu pridružiti svi ljubitelji ovog sporta sa svojim dvotočkašima. Sve se završava proglašenjem pobednika oko 19 časova. U somborskim ulicama u kojima se vozi trka ( Radišićeva, Kamenka Gagrčina, Vase Stajića, Karađorđevoj, Svetozara Miletića i Vencu Radomira Putnika) saobraćaj će biti regulisan od strane pripadnika Saobraćajne policije, pa se mole vozači da obrate pažnju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena