Yunet
 

Sport

Mihajlo Stolić ulazi u istoriju srpskog biciklizma

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. maj 2022. • 00:00 •

Mihajlo Stolić ulazi u istoriju srpskog biciklizma

Mihajlo Stolić osvojio je novo 5. mesto u trkama za Svetski Kup i još jednom potvrdio svetsku klasu. Stoliću je ovo treći put da je u prvih pet. Uspeh je ostvaren u 50. izdanju “Trke MIRA”, koja kreće iz Češke, a završava u Nemačkoj.
Prema rečima našeg Somborca Marka Sudarića, selektora srpske biciklističke ekipe, nije počelo dobro na početku.

U finišu prve etape, koja je vožena u Češkoj, u zadnja 2km sprinterske etape srpska ekipa ulazi sa trojicom u prvih 20 pozicija i tada sreća okreće leđa. Mihajlo Stolić i Mark Perčić umesto uspeha, završavaju u padu, a onda i u bolnici. Dejan Cogoljevic jedini pravi rezultat karijere, završava na 12. mestu i potvrđuje koja je šansu propuštena da su Mihajlo i Mark završili etapu. Iako povređeni, oba vozača nastavljaju trku.

Mark sa šavovima, Mihajlo sa rukom u zavoju. Posle odvožene druge i treće etape, Perčić ipak odustaje u četvrtoj zbog bolova ali Stolić vozi sve bolje i bolje. U petu etapu srpskog tima ulaze samo Stolić i Cogoljević. Mihajlo odličnim sprintom u zadnja 2 km ulazi u cilj kao 5. što je posle svega bilo kao “pobeda”.

Stolić je treći vozač Srbije , posle Dušana Rajovića i Veljka Stojnića, koji na ovoj trci pravi velike rezultate i ulazi u istoriju sprskog biciklizma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena