Yunet
 

Sport

Nora Trklja Boca i Velimir Bojović pobednici 42. polumaratona u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. maj 2022. • 00:00 •

Nora Trklja Boca i Velimir Bojović  pobednici 42. polumaratona u Somboru

Na 42. Somborskom Intersport polumaratonu održanom u nedelju somborskim centrom polumaratonsku trku trčalo je 258 takmičara, istom trasom takmičilo se 35 štafeta sa 105 trkača, a trku na 7 km trčalo je 315 takmičara sa rekreativcima i decom preko 800 učesnika iz 6 država i 71 grada je bilo deo 42. Somborskog polumaratona.

Kao i prošlih godina najveću sportsku manifestaciju započeli su najmlađe generacije našeg grada. Preko 200 mališana, dečaka i devojčica trčalo je uz gromoglasno navijanje i slikanje do cilja gde su ih čekale učesničke medalje i slatkiši. Naravno da sve bude u „stlu velikih“ najbrže devojčice i dečaci dobili su posebne nagrade koje su im uručene na centralnoj bini.

Pred početka starta 42. somborskog polumaratona svim učesnicima trke, dobrodošlicu je poželeo gradonačelnik Sombora.

(Antonio Ratković…..)

Tačno u 10 časova iz centra Grada krenula je reka trkača koji su se kao što smo rekli takmičili u 3 discipline : 7 km, štafeta 3 x 7km i 21 km.

Tokom trke videlo se da je ARK „Somaraton“ uz pokroviteljstvo Grada Sombora, Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, generalnoig partnera „Intersport Srbija“ i naravno podrške gradskih institucija Sombora, Turističke organizacije, KC „Laza Kostić“, Galerije Milan Konjović, SC „Soko“ i SSG Sombor, JKP „Prostor“, Zanzibar Kluba stonog fudbala i Triatlon kluba „Sprint“ sve organizovao perfektno bez ijednog problema. Naravno, mora se istaći i nemerljiva podrška, koja se dobija svake godine od organizacije Crvenog krsta Sombor, kao i mnogih somborskih privatnih preduzetnika.

Trka je počela po idealnom vremenu, pomalo oblačnom i ne jako toplom ali je vremenom temperatura povećana i nije bila povoljna baš za trkače , pa su rekordi izostali. Ipak većina trkača je bila u top formi, a najspremniji i najbrži u muškoj kategoriji ove 2022. godine bio je Velimir Bojović iz Beograda,(1.16.36) kojem je ovo treća trka u Somboru a druga pobeda.

(Velimir Bojović pobednik…)

Iza Velimira u cilj je utrčao Miloš Đorđević, dok je treći bio Ivan Miškeljin obojica iz Beograda.

U ženskoj konkurenciji trke na 21km do cilja je prva stigla Nora Trklja Boca iz Beograda (1.24.05), drugo mesto osvojila je Marija Vraić iz Zagreba, a treće mesto pripalo je Mini Kosanović iz Inđije.

(Nora Trklja Boca pobednica….)

U muškoj konkurenciji trke na 7km najbrži je bio Vladimir Danko iz Novog Sada, drugo mesto zauzeo je Nikola Boca iz Sombora, a treće Nikola Milosavljević iz Lebana. U ženskoj konkurenciji trke na 7km prvo mesto osvojila je Tijana Kabić iz Sombora, drugo mesto Damjana Perenčević iz Kljajićeva, a treće Natalija Šešlija iz Novog Sada.

U konkurenciji muških štafeta prvo mesto pripalo je ekipi ARK „Tron Palić“, drugo mesto ekipi „Bojanini tigrovi“, a treće ekipi „Pivska štafeta“. Među timovima ženskih štafeta najbrže su bile takmičarke štafete „Soko“, na drugom mestu je bila ekipa „Tweety girls“, a treća je bila ekipa BRC „Razvigor“. U mešovitim štafetama prvo mesto zauzela je ekipa Škole trčanja Subotica, drugo mesto ekipa „Burt 1“, a treće štafeta „Valensije“.

Za dobro raspoloženje tokom ove fantastične sportske manifestacije bili su zaduženi novosadska grupa polaznika škole sambe „Sambansa“, DJ „Kućna muzika“ iz Čačka, kao i somborska grupa „Zverka“, koji su svojim ritmovima podizali adrenalin svim trkačima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena