Yunet
 

Sport

Jedino “ŽAK” ostvario pobedu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. maj 2022. • 00:00 •

Jedino “ŽAK” ostvario pobedu

Kao i u petak pregled rezultata fudbalskih utakmica klubova somborske opštine započećemo utakmicama međuopštinskog prvog i drugog razreda.

U MFL 1. razred u 22. kolu prvoplasirani tim “Odžaci”, gostovao u Aleksa Šantiću I izgubio rezultatom 2 : 1, druga ekipa na tabeli , “Kula” je gostovala u Deronjama i pobedila sa 1 : 0, dok je trećeplasirani “Hajduk” u Staparu ugostio ekipu “BSK” iz Bačkog Brestovca i pobedio sa 3 : 0. Posle ovih utakmica na vrhu tabele je sada ekipa “Kula”, “Odžaci” su drugi, a “Hajduk” treći.

U MFL 2.razred igrale se su se utakmice 17. kola. U “derbiju kola” u Telečkoj igrali su lider na tabeli i trećeplasirani “Polet” iz Rastine i rezultat je bio 1 : 0 za domaćina, “Jedinstvo” iz Ribareva je gostovalo ekipi “Dinamo” u Sonti i izgubilo sa 3 : 1, a somborski “PIK je na svom terenu bio domaćin ekipi “Jedinstvo Lemeš” i na razočarenje svojih navijača izgubio sa 0 : 2.

Tri kola pre kraja, na vrhu tabele je ekipa “Telečka” sa 4 boda više od “Jedinstva” iz Ribareva, a 5 od “Poleta” iz Rastine.

U Područnoj ligi igrali su se mečevi 25. kola. U Ratkovu su igrali druga i treća ekipa na tabeli , domaći “Radnički 1918” i somborski “ŽAK”. Ovoga puta somborski “crno beli” su pobedili sa rezultatom 1 : 0. “Kordun” iz Kljajićeva je gostovao u Karavukovu ekipi “Polet” i izgubio 3 : 2 a somborski “Radnički” je gostovao ekipi “Vojvodina” i izgubio 2 : 0. kao i pre ovog kola, ekipa “Bratstvo 2019” iz Prigrevice je i dalje u velikoj prednosti ispred ekipa “Radnički 1918” i “ŽAK” , a ništa se nije promenilo ni na začelju tabele.

U Vojvođanskoj ligi Sever u 26. kolu klubovi somborske opštine su gostovali, vodeći “Stanišić” je odigrao najlošiju utakmicu ove sezone i doživeo poraz u Senti rezultatom 6 : 1 dok je “Sloga” iz Čonoplje u Tavankutu prekinula seriju od 10 pobeda i odigrala sa domaćinom 0 : 0. “Stanišić” ima mnogo kredita i ovaj poraz će se brzo zaboraviti a ”Sloga” je ovim bodom pala stepenicu niže sa 10 na 11 mesto koje je i dalje drži u sigurnoj zoni.

Somborski srpskoligaš ni u 26. kolu Srpske lige Vojvodina nije ostvario trijumf. U Kikindi je “Radnički 1912” igrao protiv ekipe koja je poslednja na tabeli i izgubio rezultatom 2 : 1. Ekipe iz vrha tabele zabeležile su takođe poraze, ali su i dalje ostale na istim mestima ali somborska ekipa je pala sa 7 na 8 mesto.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad