Yunet
 

Sport

Rezultati: boćanje i rukomet

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. maj 2022. • 00:00 •

Rezultati: boćanje i rukomet

U 3. kolu Prve boćarske lige Srbije na terenu u Gogama ekipa ”Sombor” je izgubila od aktuelnog šampiona ekipe “Novi Beograd” rezultatom 20 : 2 (215:93). Jedine poene za domaćina ostvarili su Kristijan Tot i Nikola Kelić, a igrač Nikola Serafimović koji je u brzinskom izbijanju ostvario novi državni rekord ostvarivši rezultat od 41 od 46.

Drugi naš predstavnik u elitnom boćarskom rangu “Ravangrad”, remizirao je u derbiju kola sa ekipom “Zele” 11:11 (141:132). Nakon tri odigrana susreta ekipa “Ravangrad” zauzima četvrto mesto sa isto toliko bodova, dok je “Sombor” poslednji, osmi na tabeli sa tri boda. U narednom 4. kolu “Ravangrad” dočekuje “Kozaru”, dok će “Sombor” gostovati ekipi “Save Bjelobrka”.

I rukometni klubovi somborske opštine su odigrali redovna kola ligaških takmičenja. Neprijatno iznenađenje su nam priredile rukometašice “Ravangrada” koje su u 20. kolu Prve lige Vojvodina izgubile u Temerinu od istoimene ekipe rezultatom 86 : 15. Somborke su sada pale na pretposlednje mesto na tabeli i sledi velika borba za opstanak u popslednja dva kola.

U Drugoj ligi Vojvodina u 23. kolu rukometaši “Dalmatinca” i “Graničara” doživeli su poraze. U Riđici “Dalmatinac” je izgubio sa golom razlike od ekipe “Nova Pazova 1957” 34 : 35, koja je ovom pobedom preuzela prvo mesto na tabeli dok je “Dalmatinac” na 6. mestu. “Graničari” iz Gakova su izgubili u Rumi sa 42 : 30 i sada su na 11. mestu, stepenicu iznad opasne zone.

Somborski trećeligaški derbi odigran je u Bezdanu gde je domaći “Grafičar” ugostio i pobedio Kljajićevo. U drugom meču ovog kola “Sivac” je porazio “Rusin” sa 35:25, dok se meč između “Sombora” i “Obilića” igra večeras. “Sombor” je treći sa 12 bodova, “Grafičar” četvrti sa dva boda manje, dok je “Kljajićevo” pretposlednje sa 6 bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena