Yunet
 

Sport

“Stanišić”, “Sloga” i “ŽAK” osvojili bodove za praznik

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. april 2022. • 00:00 •

“Stanišić”, “Sloga” i “ŽAK” osvojili bodove za praznik

U 24.kolu Srpske lige Vojvodina somborski “Radnički 1912” nije uspeo da se vrati neporažen iz Stare Pazove. Domaćoj ekipi “Jedinstvo” koja se nalazi pri dnu tabele bodovi su bili mnogo važniji i to je pokazala i na terenu i zasluženo pobedila minimalnim rezultatom 1 : 0.

Od samog starta “Jedinstvo” pokazuje više aktivnosti pred golom gostiju ali neuspeva da dođe do vođstva. Kako je vreme prolazilo i “Radnički 1912” se oslobađao pritiska i na poluvreme se otišlo bez golova. U drugom delu počinje se prvo šansom Avdića ali par minuta kasnije, u 52. minutu posle greške odbrane “Radničkog 1912”, napadač domaćih dolazi sam pred mladog Ćopića i dovodi svoju ekipu u vođstvo. Pokušali su igrači u crvenim dresovima da promene rezultat, bilo je prilike ali bez koncentracije u završnici i “Jedinstvo” je mudrom igrom odbranilo gol prednosti i osvojilo važne bodove. Sem ekipe “Feniks 1995”, klubovi iz vrha tabele su izgubili utakmice. Lider “Vršac” izgubio u Pančevu “Tekstilac” u Šajkašu, a “Bečej 1918” od “Hajduka 1912” i to u Bečeju kao i “Borac” u Sakulama od Rume . To je dovelo da ekipa “Radnički 1912” i dalje bude na 6.mestu na tabeli ali sada sa 3 boda zaostatka iza “Borca”.

Nadamo se da se ekipa Saše Stojadinovića malo i čuvala za sledeću utakmicu koju igra već u sredu 27.aprila a to je finale Područnog Kupa u Odžacima protiv ekipe “Tekstilac”.

U 24.kolu Vojvođanske lige lider “Stanišić” se probudio posle dva poraza u takmičenju pobedio ekipu “Mladost APA ” u Apatinu rezultatom 2 : 0, dok je “Sloga” još jednom pokazala da je najveće iznenađenje vojvođanskog proleća i u Turiji nastavila niz pobeda i savladala domaću ekipu “Mladost” rezultatom 2 : 1, tako da je sada na 5 bodova iznad prve ekipe ispod crte.

Svi klubovi somborske opštine u 23. kolu PFL igrali su u gostima. Somborski “ŽAK” je gostovao ekipi “Borac” 46 u Obrovcu i pobedio 2 : 0, “Kordun” iz Kljajićeva je u Paragama remizirao 1 : 1 sa ekipom “Budućnost” dok je “Radnički” Sombor u Crvenki doživeo katastrofu i izgubio sa 8 : 0.

U MFL 1. razred svi vodeći timovi u 20 kolu ostvarili su pobede. Vodeća ekipa “Kula” je u Aleksa Šantiću pobedila 4 : 2, drugoplasirani “Odžaci” su u Kruščiću pobedili 2 : 0, dok je treći “Hajduk” u Staparu pobedio “Omladinac” sa Bukovca sa 5 : 0. Izdvojićemo još vašnu pobedu “Zadrugara” u gostima ekipi “BSK” u Bačkom Brestovcu.

U MFL 2. razred u utakmicama 15. kola bodove su osvajale gostujuće ekipe. “Sport” je u Bezdanu izgubio od ekipe “Jedinstvo” iz Ribareva rezultatom 1 : 2, “PIK” je na svom terenu kraj kanala doživeo težak poraz od ekipe “Polet” iz Rastine rezultatom 0 : 6 dok “Dinamo” u Sonti poražen od vodeće ekipe na tabeli “Telečka” rezultatom 1 : 3.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad