Yunet
 

Sport

Somborski fudbalski klubovi Srpske i Vojvođanske lige igrali utakmice vanrednog kola

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. april 2022. • 00:00 •

Somborski fudbalski klubovi Srpske i Vojvođanske lige igrali utakmice vanrednog kola

Posle loše igre prošlog vikenda u 22. kolu Srpske lige Vojvodina u Bačkoj Palanci ekipa somborskog srpskoligaša imala je priliku za popravni već u sredu kada je u utakmici 23 kola na Gradski stadion došla ekipa “Borac” iz Šajkaša, ali ponovljena je još jedna loša igra i u jednoj uglavnom nezanimljivoj utakmici rezultat je bio 0 : 0. Bodom je naravno više zadovoljna ekipa gostiju.
“Borac” je već u 1 minutu imao idealnu priliku za vođstvo ali veovatno je i protivnički igrač bio iznenađen greškom Vasiljevića i sa 5 metara prebacio čitav gol. Da je postignut gol tada možda bi bila bolja utakmica u nastavku. Do kraja poluvremena viđena je uglavnom igra na sredini terena. Izdvojićemo možda samo šansu kapitena Antunića u 36 minutu, ali i on promašuje. Nezadovoljna publika očekivala je bolju igru domaćih u drugom poluvremenu I tako je i bilo na početku.

Ekipa Saše Stojadinovića krenula je malo aktivnije ali nedovoljno da se uradi nešto konkretno. Takva igra pružila je priliku i gostima da se više otvore ali i dalje gledaoci ostaju nezadovoljni. Puno prekida i bez pravih šansi. Monotomiju prekida Antunić u 83.minutu, begom sa desne strane i ulaskom u šesnaesterac u kojem je srušen i sudija opravdano dosuđuje najstrožu kaznu. Odahnuli su domaći navijači ali samo za kratko jer Avdić loše šutira I golman gostiju brani. Do kraja susreta, gosti su imali priliku da dotuku domaćina ali mladi Ćopić u nadokonadi vremena lepom paradom udarac Renića sa ivice šesnaesterca šalje u korner i ipak ostaje 0 : 0.

„Prvo da čestitam ekipi domaćina na fer i korektnoj igri. Mi smo se dobro pripremali za ovaj meč. U prvom poluvremenu pokušavali smo da ugrozimo domaćina, ali nismo uspeli. U drugom smo pali na početku ali kako je utakmica prolazila oslobađali smo se i na kraju imali i sreću, odbranio je golman penal. Imali smo onaj udarac u nadoknadi, ali sve u svemu zadovoljni smo bodom i sada treba da zaboravimo ovaj meč i okrećemo se novoj utakmici u subotu u kojoj nam je protivnik neugodni “Tekstilac”, ističe Nebojša Filipović, trener FK “Borac”.

„Borac“ je odlična ekipa i ovo je bila baš jedna tvrda utakmica. I mi smo se pripremali za njih ali nismo dobro ušli u utakmicu. Ništa nije išlo kako je dogovoreno. Kasnije smo se malo popravili ali eto i penal je promašen. Ima nekih stvari koje nisu dobre i to moramo rešavati jer već u subotu je sledeće kolo“, završava Saša Stojadinović, trener FK “Radnički 1912”.

U sledeće 24. kolo koje se već igra za vikend “Radnički 1912” ulazi i dalje sa 5.mesta sa 37 bodova koliko ima i “Borac” iz Šajkaša koji je 6. a na 7.mestu je “Borac” iz Sakula sa samo bod manje. Sve ekipe imaju šansu jer drugoplasirani “Tekstilac” ima samo 4 boda više. Lider “Vršac” je verovatno nedostižan ali biće uzbuđenja na srpskom severu sigurno.

23. kolo u sredu igrali su i Vojvođanski ligaši, “Sloga” je posle pobede u Subotici prošlog kola, u sredu u Čonoplji pobedila ekipu “Mladost” iz Bačkog Petrovca rezultatom 1 : 0, dok je vodeći “Stanišić” posle poraza u Pačiru izgubio i na svom terenu od ekipe “Tavankut” takođe rezultatom 0 : 1. S obzirom na veliku bodovnu razliku to ništa ne menja na tabeli, ali navijačima “Stanišića” sigurno ne prija i drugi poraz za redom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena