Yunet
 

Sport

Manje od 20 dana do starta “Somborskog polumaratona”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. april 2022. • 00:00 •

Manje od 20 dana do starta “Somborskog polumaratona”

Kao što svi somborci sada znaju, start trke koju dobri poznavaoci atletike i rekreacije zovu “Bostona na Balkanu” zakazan je za nedelju 8.maj.

U cilju promovisanja somborskog zelenila i ostalih lepota našeg grada, centra posebno, organizatori su odlučili da malo promene trasu polumaratonske trke. Po prvi put u svojoj pet decenija dugoj tradiciji ove trke, trčaće se i kroz najveći gradski park – “Park heroja”. Trasa duga 21 km se sastoji od 3 kruga po ulicama Grada Sombora. Do danas je za 42. “Somborski Intesport polumaraton” prijavljeno oko 600 trkača iz celog regiona, a ono što raduje jeste činjenica da je do sad prijavljeno 150 trkača iz Sombora i okoline.Među prijavljenima i neki od pobednika ove trke iz prethodnih godina kao i neki od trenutno najspremnijih dugoprugaša iz naše zemlje.

Podsetimo, pored glavne polumaratonske trke od 21 km, trčaće se i trka na sedam kilometara kao i štafeta 3 x 7 kilometara. Naravno ni ovoga puta neće izostati najslađa trku za preškolce “Trka pužića” koja će se održati pre starta glavnih trka.

Za ovaj blok informacije o najstarijoj uličnoj trci u Srbiji dodajmo da se ovogodišnji “Somborski Intersport polumaraton” održava pod pokroviteljstvom Grada Sombora, Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu, kao i uz punu podršku svih gradskih institucija, javnih preduzeća, kao i uz veliku podršku privatnih kompanija i pojedinca. Ko je zainteresovan sve informacije o trci može videti na zvaničnom sajtu organizatora ARK “Somaraton”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena