Yunet
 

Sport

I porazi i pobede za somborske klubove

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. april 2022. • 00:00 •

I porazi i pobede za somborske klubove

Posle dobre igre prošlog vikenda u Somboru, “Radnički 1912” ponovo kao i pre dve nedelje gubi na gostovanju. U 22. kolu Srpske lige Vojvodina u Bačkoj Palanci domaća ekipa “Stari Grad” je pobedila rezultatom 3 : 1. Domaćini su poveli u poslednjem minutu prvog dela, a već do 59 minuta u drugom je bilo nedostižnih 3 : 0. Tek tada se pokreće ekipa Saše Stojadinovića i pritisak donosi nekoliko šansi i penal koji iskorištava Avdić u 75 minutu. Usledilo je još nekoliko šansi rezervista iz somborske ekipe ali važni bodovi za domaćinu ostaju u Bačkoj Palanci . “Radnički 1912” je ipak ostao 5.na tabeli. To mesto će morati da potvrdi već u sredu kada se igra 23. Kolo, a u Sombor mu dolazi “Borac” iz Šajkaša koji je 6. na tabeli.

I u 22. kolu Vojvođanskog Severa “Sloga” ostaje neporažena. Ovoga puta pobeđene je ekipa “Bačka 1901” na gostovanju u Subotici rezultatom 5 : 4 i beg sa dna tabele se nastavlja. Ako se doda da je ekipa iz Subotice drugi tim lige, bodovi su još vredniji.

Vodeći “Stanišić” gostovao je u Pačiru gde je poražen od domaće “Bačke” rezultatom 5:4. Kako je bodovna razlika na tabeli jako velika ništa se nije promenilo. I ovde se naredno kolo igra u sredu. “Sloga” dočekuje “Mladost” iz Bačkog Petrovca, a “Stanišić” ekipu “Tavankut”.

Iznenađenje 22. kola PFL Sombor desilo se u Kupusini. U opštinskom derbiju “Radnički” Sombor osvaja bod u utakmici sa ekipom “Kordun” iz Kljajićeva u utakmici koja se završava sa 1 : 1. Bod je osvojen pogotkom u nadoknadi vremena. Utakmicu je pored prvog boda “Radničkog” obeležila nažalost i tuča igrača oba tima, što je rezultiralo sa čak šest isključenja. Četiri crvena kartona zaradili su domaći igrači, a dva gostujući.

Somborski “ŽAK” je osvojio 3 važna boda u subotu. Na svom terenu kraj pruge pobedio je ekipu “Rusin” iz Ruskog Krstura rezultatom 3 : 0 a strelac sva tri gola bio je raspoloženi Strahinja Lučić. Pobedom je učvršćeno treće mesto na tabeli i “Rusin” ostavljen na 4. sa dva boda manje.

Fudbaleri “Hajduka” iz Stapara u derbiju 19.kola prvog somborskog razreda pobedili su na gostovanju u Odžacima rezultatom 0 : 2 . Ovom pobedom ekipa iz Stapara se ponovo uključila u trku za plasman u viši rang takmičenja. “Kula” je sa 1 : 0 pobedila “Polet”iz Sivca i ponovo izbila na prvo mesto. “BSK” odneo sva tri boda sa Bukovca pobedom sa 2 : 0. Kolo je obeležio i nedolazak ekipe “Graničar” iz Riđice u Srpski Miletić na susret sa “Zadugarom” koji je dobio susret sa službenih 3 : 0.

U derbiju MFL 2. razred 14.kolo, “Telečka” je pobedila na stadiona kraj kanala domaćina ekipu “PIK” sa 1 : 0, i sada je na čelu tabele sa dva boda više od “Jedinstva” iz Ribareva koje je pobedilo u Svetozar Miletiću sa 3 : 1, a 3 više od “PIK-a”. Uspesima gostujućih ekipa pridružio se i “Polet” iz rastine koju je u Bezdanu pobedio “Sport” sa 7 : 1.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad