Yunet
 

Sport

(VIDEO) Rezultati : Kuglanje – odbojka – powerlifting – plivanje – košarka

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) Rezultati : Kuglanje – odbojka – powerlifting – plivanje – košarka

Počinjemo od kuglanja. Milan Jovetić, član Kuglaškog kluba „Kordun“ iz Kljajićeva osvojio je naslov prvaka Srbije u kuglanju u pojedinačnoj konkurenciji, dok je takmičenje u kombinaciji završio na drugom mestu.

*

Ekipa OK “Volejstars” postala je novi je prvak Druge lige Sever. Odbojkašice iz Kljajićeva šampionat su završile ubedljivom pobedom nad ekipom “Novog Sad 2” i tako potvrdile prvo mesto na tabeli. Sada im predstoji baraž za popunu Prve B lige Srbije.

*

Powerlifting klub “Sever” je učestvovao na Prvenstvo Vojvodine u powerliftingu u Bačkoj Palanci. U konkurenciji 60 takmičara iz 9 klubova “Sever” je predstavljalo 8 takmičara koji su osvojili isto toliko zlatnih medalja i čak 3 pehara. Zlatne medalje u svojim kategorijama i disciplinama osvojili su Mia Milošević, Petar Glušac, Dunja Mešić, Tamara Lančuški, zatim Sonja Milošević, Strahinja Garai, Dragana Kulaš i Darko Glušac. Posebne pehare osvojili su Tamara Lančuški za najjaču juniorku na takmičenju, Strahinja Garai za najjačeg juniora na takmičenju i Darko Glušac za najjačeg mastera na takmičenju.

*

Somborski sportski klub “Polet” je u subotu, 09.aprila, učestvovao sa najmlađim plivačima u Baji, republika Mađarska na plivačkom mitingu „XIV Emel kup“. Većina takmičara je popravila lične rekorde, a medalje su u Sombor doneli: Lena Zarić i to dve srebrne na 100 leđno i 100 prsno, dok su Dimitrije Vučković na 50 delfin i Mihailo Vučković na 100 prsno osvojili bronzane medalje.

*

Izveštaj završavamo sa još jednom “stotkom” Košarkaškog kluba “Joker”. Na poslednjem gostovanju u okviru Play Off-a u Inđiji pobeđen je “Železničar” sa rezultatom 100:114 (31:32, 21:35, 20:23, 28:24). U subotu, 16. aprila, u 17h “Joker” igra poslednju play off utakmicu MRL Sever u ovoj sezoni protiv ekipe “Srbobrana”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena