Yunet
 

Sport

Uspešan još jedan turnir “Lige budućih šampiona”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. april 2022. • 00:00 •

Uspešan još jedan turnir “Lige budućih šampiona”

Od novembra prošle godine do početka aprila ove godine u Somboru na tradicionalnom i jednom od najvećih turnira u region u malom fudbalu za najmlađe generacije fudbalera, “Ligi budućih šampiona”, na terenu SC “Oranž” odigrano je oko 280 utakmica i viđeno blizu 2000 golova. U konkurenciji sa svojim ekipama u 6 uzrasnih kategorija učestvovalo je 10 klubova, koji su ukupno formirali 45 ekipa koje su se borile za medalje pehare i odlazak na završni turnir u maju mesecu na Zlatibor.

Ove godine svoje ekipe na turniru su imali “Mladost” iz Apatina, “Kordun” iz Kljajićeva, “Odžaci” iz Odžaka, “TSC” iz Bačke Topole, “Tomislavci” iz Tomislavaca kao i somborske ekipe “Radnički 1912”, “ŽAK”, “Spektar”, “Internacional” i “Oranž”.

Organizatori se i ove godine, kao i prethodnih, mogu pohvaliti da je sve prošlo bez problema. Nije mali posao ugostiti toliko ekipa sa decom u ovim uzrasnim kategorijama, trenere, publiku koja uvek čini ovaj turnir posebnim, obezbediti im ugodan i prijatan smeštaj u objekat, ali uigrani tim SC “Oranž” se uspešno nosi tim i uvek stižu pohvale, posebno od gostujućih ekipa. Svi odlaze sa velikim pozdravom i porukom: “Vidimo se sledeće godine”.

„Prijaju nam pohvale od svih učesnika na turniru. Trudili smo se da organizujemo od početka do kraja turnir na najvišem nivou i uspeli smo u tome. Na terenu se videlo ko su najbolje ekipe i sve je prošlo bez većih problema. Sve je išlo svojim tokom, rapored od strane svih ekipe se poštovao, uostalom i pravili smo ga u saradnji sa svima. Od prvog dana kada smo počeli ovu organizaciju imamo sjajnu ekipu, počev od radnika u objektu, sudijske i lekarske službe, medija, sve funkcioniše uigrano i zahvaljujem se svima na tome. Drago nam je da vidimo da dečaci, pa i devojčice, rastu uz ovaj turnir i da oni vole da dođu ovde. Puno je dečijih osmeha, radovanja, lepih trenutaka, šteta što nema više deca iz okolnih manjih mesta, ali danas i nije lako organizovati put do terena, mora biti pomoći roditelja, pa neko uspe u tome neko ne. U svakom slučaju nadamo se većem broju ekipa u sledećoj sezoni. Sad nam ostaje da pomognemo ekipe da se napravi kontakt sa organizatorima završnice na Zlatiboru i da i to prođe. Timovi iz našeg Regiona uvek imaju dosta uspeha u završnici, nadamo se tome i ovoga puta. Sledi mali odmor pa pripreme za narednu sezonu“, ističe Žarko Kovač iz SC “Oranž”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena