Yunet
 

Sport

Somborski krosmintaši učestvovali na 12. Zagreb openu turniru u krosmintonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. mart 2022. • 00:00 •

Somborski krosmintaši učestvovali na 12. Zagreb openu turniru u krosmintonu

Četvoro takmičara somborskog SBK „Speeder“ osvojilo je pet medalja na 12. Zagreb openu u krosmintonu. Turnir je bio nižeg međunarodnog ranga 250 bodova, ali vrlo kvalitetan i na njemu su nastupili mnogi vrhunski takmičari iz sedam zemalja.

Najuspešniji somborski takmičar je bila Selena Stojačić, koja je trijumfovala u kategoriji juniorskih parova sa Mađaricom Csenge Illes. Ona je nastupala i pojedinačno, u seniorskoj kategoriji, gde je ostvarila dve pobede i dva poraza, i za malo joj je izmaklo razigravanje za medalje.

U kategoriji seniorki igrala je i Alida Jerković, ali ni ona nije uspela da se plasira iz grupne faze. Simana Matković je igrala u kategoriji veteranki i kao drugoplasirana u grupi plasirala se u polufinale, gde je poražena od pobednice turnira, Željke Benčić iz Hrvatske. Boris Jerković je kao drugoplasirani iz grupe nastavio takmičenje, te je poražen od drugog nosioca i osvajača turnira Švajcarca Wirth Severina. Boris i Alida su osvojili bronzana odličja u kategoriji mešovitih parova, poraženi su u polufinalu od slovenačkog para koji je kasnije i osvojio Turnir.

Za somborski krosminton sledi kratka pauza od turnira, ali već od maja meseca se očekuje nastavak takmičenja, od kojih će prvo biti u Somboru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena