Yunet
 

Sport

ARK “Somaraton” na trkama u Novom Sadu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. mart 2022. • 00:00 •

ARK “Somaraton” na trkama u Novom Sadu

Članovi somborskog Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“ bili su među hiljadama trkača, rekreativaca, ljubitelja u prirodi koji su prethodnog vikenda okupirali Novi Sad i okolinu.

Prvo je u subotu na novootvorenoj trim stazi “Fruška Gora” na Iriškom vencu održana trka na 5 kilometara u organizaciji Srpskog atletskog saveza. “Somaraton” su predstavljali Milan Kovačić, Dejana Štajfer i Damjana Perenčević koja je osvojila treće mesto u ženskoj konkurenciji!

Samo par sati nakon ove trke na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu na prvoj OCR trci kroz popularnu „Đavu“ u organizaciji kluba „Invictus“ na trci od 8 km, sa preko 20 prepreka, ulazima u katakombe i podzemlje tvrđave “Somaraton” su predstavljali Ana Pešić, Sanja Vojvodić, Daniel i Ivana Šokac, Vladimir i Dušanka Kesegić, Miroslav Liščević, Predrag Škorić i Milan Kovačić. Na dečijoj trci sa preprekama mladi devetogodišnji Relja Škorić zauzeo je drugo mesto.

Nedelja je bila rezrevisana za tradicionalni polumaraton u Novom Sadu, koji je ove godine po veoma lepom vremenu okupio hiljadu trkača koji su se nadmetali u nekoliko disciplina. Glavnu polumaratonsku trku u dužini od 21 kilometra od ‘’Somaratonaca’’ najbrže je istrčao Robert Lalić. Polumaratonsku distancu istrčali su i Fridrih Balint, Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi, Jelena Perenčević, Tijana Odobašić i Boško Jerković.

Vicešampion trke na 10 kilometara bio je somaratonac Džejms Ins koji je uz, novi lični rekord, završio trku na drugom mestu. Ovu disciplinu uspešno je istrčao i Aleksandar Krneta. Takođe vicešampionski rezultat imala je i Damjana Perenčević, ali na trasi od 5 kilometara čime je nastavila odličan rezultat koji je imala samo dan ranije na Iriškom vencu. Tako da se Somaraton iz Novog Sada uspešno vraća sa dva druga mesta. Trku 5 km. uspešno je istrčala i Katarina Perenčević. Učešće na trci imao je i Vladimir Kesegić koji je ovog puta nastupio kao pripadnik Žandarmerije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad