Yunet
 

Sport

BK “Sombor” sa bakljama dočekao Omera Ametovića i bronzanu Evropsku medalju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. mart 2022. • 00:00 •

BK “Sombor” sa bakljama dočekao Omera Ametovića i bronzanu Evropsku medalju

Posle osvajanje još jedne medalje na internacionalnoj sceni Omer Ametović se vratio na trening u svoj klub a treneri i drugari mu priredili iznenađenje.

Ispred ulaza u Sportsku halu priredili su mu doček uz špalir baklje i veliki aplauz i ovacije. Omer je ovo itekako zaslužio posle osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Poreču. Ova medalja je u Srbiji došla posle više od 25 godina.

Ametović je kako sam kaže imao težak žreb, odmah u u četvrtfinalu je dobio najtežeg protivnika bivšeg juniorskog prvaka Evrope, Atilu Bernata iz Mađarske, pobedio ga je, ali u polufinalu nije imao snage za odličnog takmičara iz Gruzije.

„Stavrno nisam očekivao ovakav doček. Zahvaljujem se svima bokserima, prijateljima, treneru posebno, čoveku koji toliko veruje u mene. Mogao sam možda i bolje na ovom Evropskom, ali biće prilika za popravak vrlo brzo. Dobio sam pritivnika kojeg sam baš hteo da izbegnem. Poznajemo se jako dobro od pre, bivši je prvak Evrope i nije mi bilo svejedno. Dao sam sve od sebe, pustio ga da vodi dobro i skupljao poene to je dovelo do pobede. Nažalost sam zaradio i nezgodnu povredu, koja me je sprečila da budem bolji u finalu protiv nezgodnog protivnika iz Gruzije. Višlji je od mene Iidok nisam zapravo ušao u borbu izgubio sam prvu rundu. U drugoj sam bio bolji, ali i tu je on dobio. U trećoj sam dominirao ali to nije bilo dovoljno, i izgubio sa odlukom sudija 4 : 1“, zaključuje Omer.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena