Yunet
 

Sport

Fudbaleri i dalje neporaženi u prolećnom delu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. mart 2022. • 00:00 •

 Fudbaleri i dalje neporaženi u prolećnom delu

Ekipa FK “Radnički 1912” pobedila je u 19. kolu Srpskelige Vojvodina imenjaka iz Zrenjanina rezultatom 2 : 1. Strelci su bili Avdić u 8. iz jedanaesterca i Antunić u 58. minutu za “Radnički 1912” i Janković u 17. minutu za goste.

Igrači obe ekipe su na teren izašli u pratnji igrača iz najmlađih selekcija somborskog kluba i ekipe generacije 2009.godište koja je istog dana osvojila turnir „Đak Sport lige budućih šampiona“ i obezbedila odlazak na regionalni turnir u maju mesecu koji će se održati na Zlatiboru.

Na Gradskom stadionu u Somboru viđena je jedna zanimljiva utakmica u kojoj je domaćin došao do važnih bodova mnogo teže nego što je očekivao. Počelo je veoma povoljno za domaćina. Prvi ulazak Antunića u šesnaesterac gostiju završava rušenjem od strane golmana i Avdić već na startu dovodi u prednost svoju ekipu. Većina gledalaca na stadionu očekivala je sada da će se ovoga puta lako doći do bodova. Ali gosti od polaska sa centra odmah pritiskaju i stvaraju nekoliko izglednih prilika. Igrači Saše Stojadinovića se nisu primećivali, zrenjaninci su odbranu koja je ovoga puta bila bez Goronjića, lako prolazili i mladi golman Tozjan je bio u velikim iskušenjima. Pritisak gostiju je doneo i pogodak u 17. minutu, kada Janković izlazi sam pred golmana i postiže pogodak za izjednačenje. Do kraja prvog poluvremena “Radnički 1912” uspeva da vrati igru na sredinu terena i smanji pritisak gostiju, ali pred sam kraj poluvremena Stevanovića dobija drugi žuti tj. crveni karton i “Radnički 1912” ostaje sa igračem manje. Gosti su pokušali odmah to da iskoriste pre odlaska na odmor, ali Tozjan ih odličnim odbranama sprečava u tome i na odmor se odlazi sa rezultatom 1 : 1.

Umesto očekivanog pritiska gostiju, na startu drugog poluvremena kreće se sa ofanzivom domaćina i iako imaju igrača manje, u brzoj akciji u 58. minutu Šveljo asistira Antuniću, koji sam uleće sa desne strane u šesnaesterac gostiju i preciznim udarcem dovodi svoju ekipu u vođstvo. Pokušavali su gosti da dođu barem do boda ali je odlični Tozjan i mnogo bolja odbrana nego u prvom delu to sprečavala veoma uspešno i utakmica se završila sa 2 : 1 za domaćina.

„Da, falio nam je samo jedan gol iz onih šansi što smo imali. Možda bi bilo drugačije. Znali smo da domaćin nije ona ekipa iz prvog dela takmičenja, mnogo su bolji i čestitam im na pobedi. Brzo smo primili gol, ali smo i izjednačili i imali posed kao i šanse, pa još igrač više, ali dogovor na poluvremenu nije uspeo. Domaćin je dao gol, a u našoj ekipi nije bilo nikog ko će da povede ostale, nismo imali kako bi rekli karakter, kao domaćin. Džaba dobra igra u većem delu susreta, piše se rezultat. “Radnički 1912” je odlična ekipa i želim im sve najbolje, a mi ćemo kako stvari stoje da se borimo za opstanak. Ja ipak verujem u ovu ekipu, vratićemo se mi“, ističe Predrag Kandić iz FK “Radnički” Zrenjanin.

„Složio bih se sa kolegom, falio im je gol u trenucima kada su bili bolja ekipa na terenu. Ja sam na početku još govorio da će u prva 4 susreta u proleće ovaj biti najteži i obistinilo se. Sve čestitke protivniku. Pokazali smo ovaj put više želje za golom i to nam se ostvarilo i pored igrača manje. Znali smo da će biti teško u odbrani bez Goronjića i u napadu bez Kovačevića, ali ipak tu su Šveljo i Antunić kao najiskusniji. Pokazali smo karakter i mislim da idemo pravim putem, ali prvenstvo je dugačko“, zaključuje Saša Stojadinović iz FK “Radnički 1912”.

“Sloga” i “Stanišić” i dalje ne znaju za poraz ovog proleća u Vojvođanskoj ligi Sever . U 19.kolu “Sloga” je u “derbiju začelja” pobedila pretposlednji “Njegoš” rezultatom 1 : 0 i posle 4 pobede u nizu prepustila poslednje mesto na tabeli ekipi iz Lovćenca. U drugom “derbiju” Vojvođanskog severa prvoplasirani “Stanišić” je kao domaćin pobedio drugu ekipu na tabeli “Bačka 1901” rezultatom 2 : 0 i tako još jednom pokazao da je trenutno najbolja ekipa ovog ranga takmičenja.

U 19. kolu Područnog fudbalskog ranga somborsksi “ŽAK” je odoleo u Paragama i osvojio bod u utakmici koja je završena 0 : 0, ali sa obzirom da je “Radnički 1918” pobedio u Obrovcu ekipa iz Ratkova je sada druga na tabeli, a “ŽAK” treći. “Kordun” je u Kljajićevu pobedio ekipu “Budućnost” iz Mladenova sa 1 : 0 dok je “Radnički” Sombor u Bačkom Gračacu izgubio od ekipe “Borac” rezultatom 3 : 0. Kao što smo rekli “ŽAK” je treći sada na tabeli, “Kordun” 6. a “radnički” i dalje poslednji 16.

U Međuopštinskoj ligi 1.razred igralo se 16.kolo i postavljeni su sledeći rezultati. Lider na tabeli OFK “Odžaci” pobedio je na Bukovcu ekipu “Omladinac” sa 1 : 0. “Hajduk” je u Staparu ppobedio “Terekveš” iz Svilajeva sa 5 : 0. “Kula” je kao gost u Bačkom Brestovcu izgubila od “BSK” sa 2 : 1. “Polet” je u Sivcu ekipi “Dunav” iz Bačkog Monoštora dao 8, a “Mladost” u Kruščiću ekipi “Omladinac” iz Deronja 4 gola, I “Zadrugar” je u Srpskom Miletiću bio efikasan, ekipi “Dinamo 1923” iz Bačkog Brega dao je 5 a primio 1 gol dok je u Riđici je komšijski drbi između “Graničara” i ekipe “Aleksa Šantić” pripao gostima pobedom od 1 : 2.

Ovog vikenda nastavilo se i takmičenje Međuopštinskog 2.razreda utakmicama 11.kola. Jesenji prvak “PIK” iz Sombora prolećni deo sezone otvorio je pobedom na svom terenu kraj kanala, nad ekipom “Sport” iz Bezdana sa 4 : 0, “Telečka” je sa ekipom “Jedinstvo” iz Ribareva kao domaćin odigrala 2 : 2, a u Sonti “Dinamo” je ekipu “Jedinstvo” iz Lemeša pobedio sa 4 : 1.
Slobodna je ekipa “Polet” iz Rastine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad