Yunet
 

Sport

Ekipa starijih pionira RK “Soko” u vrhu vojvođanskog rvanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. mart 2022. • 00:00 •

Ekipa starijih pionira RK “Soko” u vrhu vojvođanskog rvanja

Na svakom rvačkom takmičenju ove godine u Vojvodini i Srbiji, takmičari somborske ekipe “Soko” donosu medalje u ekipnom plasmanu.

Jedan od najtrofejnijih i najuspešnijih klubova poslednjih godina u Somboru Rvački klub “Soko” odlično je započeo ovogodišnju sezonu i sa svih takmičenja na kojima nastupa vraća se sa medaljama koje svrstavaju ekipu svaki put na pobednička postolja kada se određuju ekipni plasmani.

„Mi smo vrlo zadovoljni sa ovim što smo do sada uradili, sezonu smo odlično otvorili. Bilo je 7 takmičenja i na svim smo bili jedna od prve tri ekipe, a na tri i na prvom mestu. Dva plasmana nam posebno od značaja, prvi put smo seniorski prvaci na Prvenstvu Vojvodine dok su mlađi senori prvaci Srbije. Nama su sada u toku prvenstva Vojvodine, a sad kreću Prvenstva Srbije“, ističe Gradimir Dedić, trener RK “Soko”.

Ljubitelje sporta uopšte, a rvanja posebno, interesuje ovogodišnji nastup ekipe “Soko” u Super ligi Srbije. Zbog situacije sa koronom liga nije ni održana jedne godine a na prošlom, somborska ekipa je bila u sredini tabele, bez razigravanja za opstanak u ligi kako je bilo pre. Zanimalo nas je kakva su sad očekivanja.

„Po onome kako stvari stoje Prva liga će biti malo drugačije i bolje organizovana. Bilo je pauze zbog korone ali ove godine će biti takmičenja. Mi smo uglavnom bili u borbama za opstanak, ali prošli put smo završili u sredini tabele i nadamo se da će tako i da nastavimo. Sombor je grad rvanja i on zaslužuje takvo takmičenja kao što je Prva liga u rvanju i verujem da ćemo prisustvovati tome u našem gradu ove sezone“, ističe Dedić.

Nakon razgovora sa Gradimirom Dedićem ekipa “Soko” je ostvarila još jedan plasman u vrh vojvođanskog rvanja. U Subotici je održano Prvenstvo Vojvodine u rvanju za starije pionire. Od petorice „sokola“ četvorica su osvojila medalje. Prvaci Vojvodine su postali Luka Zelić i Lazar Dedić. Obojica su ove godine sa svakog od tri takmičenja donosila zlatne medalje. Do finala su došli i David Budimčević i Dimitrije Spasojević ali su morali da se zadovolje srebrnim medaljama. Dva zlata i dva srebra bila su dovoljna da “Soko” u ekipnom plasmanu zauzme drugo mesto na Prvenstvu Vojvodine u rvanju za starije pionire.

Ovom prilikom pitali smo Dedića, kao trenera koji je angažovan i u reprezentativnim stručnim štabovima, kakva je budućnost srpskog rvanja uopšte u narednom period.

„Najveći problem srpskog rvanja je u tome što se slabije radi sa nižim uzrastima, tu mnogo zaostajemo za ostalim zemljama u svetu. Ako kažemo da je Srbija u prethodnih 7-8 godina osvojila 37 seniorskih medalja, što je ogroman uspeh, da sada imamo bronzu sa svetskih i evropskih takmičenja, pa zatim istorijsku Evropsku bronzu u ženskoj konkurenciji, možemo zaključiti da se nešto menja i da će biti sada madalja i u kadetskim i juniorskim takmičenjima“, zaključuje Dedić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena