Yunet
 

Sport

Rukometni klubovi bez bodova proteklog vikenda

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. mart 2022. • 00:00 •

Rukometni klubovi bez bodova proteklog vikenda

„Dalmatinac“ i „Graničar“ izgubili su mečeve 17. kola Druge lige Sever.

Rukometaši iz Gakova su gostovali u Zrenjaninu istoimenoj ekipi. Meč sa ekipom koja je isto u donjoj polovini tabele počeli su veoma loše i pored bolje igre u drugom delu susreta nisu uspeli da stignu – 7 golova iz prvog dela i tako su i dalje bez osvojenih bodova u prolećnom delu takmičenja. Susret je završen pobedom domaćina 32 : 26 (15:8).

Rukometaši iz Riđice su pokušali da nadoknade izgubljene bodove iz prekinutog meča prošle nedelje na svom terenu ali nisu uspeli. „Dalmatinac“ je bio gost u Crepaji istoimenoj ekipi. Domaćin je vodio veći deo meča, ali završnica se igrala gol za gol i lako se moglo dogoditi i da bodovi dođu u Riđicu. Ipak u samoj završnici domaćini su uspešniiji i susret završava sa rezultatom 34 : 32 (19:17) za „Crepaju“. Najbolji strelac „Dalmatinca“ je bio Strahinja Ležajić koji je dvanaest puta zatresao mrežu protivnika. Narednog vikenda u Gakovu gostuje drugoplasirani „ŽSK 1955“ iz Žablja, dok će „Dalmatinac“ ugostiti šestoplasiranu ekipu „Ruma“.

Rukometašice „Ravangrada“ u Prvoj ligi Vojvodina doživele su i treći poraz od početka drugog dela takmičenja. U 14. kolu u Gradskoj hali u Somboru gostovala je vodeća ekipa na tabeli „Ruma“ i pobedila sa ubedljivih 17 : 34 , poluvreme 9 : 21.
„Somborke“ su se držale samo u prvih 15 minuta susreta ali posle toga „Rumljanke“ pokazuju zašto su vodeći tim lige i prave veliku razliku pre odlaska na poluvreme i u nastavku rutinski osvajaju nove bodove.

Anja Trifunović je sa osam pogodaka bila najefikasnija domaća igračica. U sledećem kolu „Ravangrad“ kao desetoplasirana ekipa na tabeli gostuje u Feketiću gde će odmeriti snage sa ekipom „Jadran“ koja je deveta sa istim brojem bodova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad