Yunet
 

Sport

Održan 14. vikend Đak Sport LBŠ

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. mart 2022. • 00:00 •

Održan 14. vikend Đak Sport LBŠ

Približava se kraj takmičenja u ovogodišnjem takmičenju tj. turniru u malom fudbalu „Đak Sport LBŠ Sombor 2022“.

Prošlog vikenda organizovan je 14. vikend kako se utakmice igraju u balonu „Oranž“ Arene u Somboru i ostalo je da se pre završnice i određivanja konačnih plasmana održi samo još jedan vikend 19. i 20. marta. U poslednjem vikendu marta i prvom u aprilu, znaće se konačan raspored na tabelama po godištima i ko će se zadovoljiti samo peharima i medaljama, a ko će za nagradu dobiti i odlazak na završnicu turnira.

U subotu 12. marta na programu je bilo 9 utakmica i u njima je postignuto 60 golova. Prve 3 utakmice u danu odigrale su ekipe FK „Tomislavci“ koja je ove godine bila prvi put na turniru. Klub iz Tomislavaca, mesta pored Bačke Topole, učestvovao je sa dve ekipe u godištima 2010. i 2011. Ovo nije bio njihov dan jer i pored dobre igre 2011. godište gubi mečeve od ekipa „Oranž“ i „Internacional“. Bodove osvaja samo 2010. godište.

U obe uzrasne kategorije ekipe iz Tomislavaca nisu u prilici da se plasiraju na završnicu, ali svi koji su gledali njihove utakmice, morali su da primete veliki potencijal ovog sastava i očekivanja su da u sledećem ciklusu turnira ne igraju sporednu ulogu u ovom takmičenju. Na ovogodišnjem turniru izdvojili su se Filip i Marijana.

„Mogli smo mnogo bolje odigrati danas, ali eto tako je bilo. Treniram od jula meseca prošle godine, trudim se mnogo među dečacima i to mi se sviđa, prihvatili su me. Imam svoj cilj da pređem u „Spartak“ i mislim da ću ga ostvariti, ali još jedno vreme ću biti tu da se ojačam među dečacima“, iskrena je Marijana.

„Pa da, mogli smo mnogo bolje. Prvi put smo ovde, ostale ekipe su upoznate sa terenom a nama je za ovakav ambijent bilo potrebno prvo da se naviknemo. Krenulo je bolje posle nekoliko nedelja ali eto, sledeći put će biti mnogo bolje, trebali bi da se malo pojačamo i biće onda bolje. Imam želju da igram za „Partizan“ ili „Zvezdu“ jednog dana, radimo na tome“, zaključuje Filip.

U subotu su na terenu viđene još ekipe „Kordun“ iz Kljajićeva i „Mladost“ iz Apatina, a od somborskih ekipa tim „Radnički 1912“ 2009. godište potvrdio je prvo mesto na tabeli visokom pobedom nad ekipom „ŽAK“ iz Sombora.

U nedelju, 13. marta, na programu je bilo 7 utakmica i viđeno je 39 golova. Pored somborskih ekipa „Mladost“ iz Apatina je odigrala 4 utakmice i ostvarila bilans dva poraza, jednu pobedu i jedan nerešen rezultat. Veoma su bile raspoložene ekipe „Oranža“ 2009. i 2013. koje su svoje protivnike pobedili sa visokim rezultatima.

Podsetimo, sigurna prva mesta drže sledeće ekipe „Odžaci“ u generaciji 2011. i „Radnički 1912“ u 2012. U svim ostalim kategorijama slede uzbudljive završnice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad