Yunet
 

Sport

Otvaranje prolećene sezone u fudbalu u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. mart 2022. • 00:00 •

Otvaranje prolećene sezone u fudbalu u Somboru

Posle osvojenog boda u Odžacima na startu prolećnog dela Srpske lige Vojvodina, FK „Radnički 1912“ je u 17. kolu domaćin ekipi „Feniks 1995“ iz Stare Pazove.

U subotu na Gradski stadion dolazi ekipa koja je drugoplasirani tim lige, a osvojena tri boda bi značila veliki korak ekipi Saše Stojadinovića u trci za sam vrh tabele. Gosti su izgubili bod prošle nedelje na svom terenu i tražiće nadoknadu za to u Somboru. Sa obzirom da su somborski „crveno beli“ sa oslabljenim sastavom iz Odžaka vratili neporaženi, očekivanja su da se na prolećnoj premijeri na Gradskom stadionu osvoje tri boda i dobije još jedna potvrda da će ovaj deo takmičenja biti mnogo uspešniji nego jesenji. Utakmica počinje u 14:30h.

Somborski klubovi koji igraju u Vojvođanskoj ligi ovog vikenda su domaćini.

„Sloga“ osokoljena pobedom u prošlom kolu sada dočekuje ekipu „Senta“ koja je 7.na tabeli. Čonopljancima je svaki bod važan u nastavku sezone i borbi za opstanak u vojvođanskom rangu. „Stanišić“ je krenuo očekivano pobedom u Lovćencu, a sada u 17. kolu dočekuje ekipu „Hercegovac“ iz Gajdobre koja je u donjem delu tabele. Sve sem pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Utakmica u Čonoplji počinje u 14:30h, a u Stanišiću u 12h.

Utakmicama 17. kola nastavlja se Prvenstvo Područne fudbalske lige Sombor. Prošli vikend nije bio uspešan za somborske predstavnike, svi su izgubili. „ŽAK“ je poražen na svom terenu od lidera na tabeli i prepustio je drugo mesto na tabeli ekipi „Radnički 1918“ iz Ratkova i sada trku za plasmanom u baraž nastavlja u nedelju u Silbašu protiv ekipe „Naša Zvezda“. „Kordun“ je izgubio u Tovariševu i sada će prve prolećne bodove tražiti u nedelju u Kljajićevu u susretu sa ekipom „Lipar“, dok „Radnički“ posle minimalnog poraza u prvom kolu na terenu u Kupusini, sada ide u nedelju u goste u Obrovac ekipi „Borac 46“. Sve utakmice počinju u 14:30h.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena