Yunet
 

Sport

Veliko interesovanje za „Sportić“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. mart 2022. • 00:00 •

Veliko interesovanje za „Sportić“

Sportski savez grada Sombora uz podršku Grada Sombora već 10 godina organizuje program Besplatne rekreacije za decu predškolskog uzrasta pod nazivom „Sportić“.

Iz godine u godinu broj prijavljene dece je sve veći, a u godini kada se puni decenija od početka rada na samom početku ciklusa evidentiran je rekordan broj prijavljene dece.

Interesovanje roditelja je sve veće, a najviše zbog toga što se ovde radi o veoma stručnom i dobro organizovanom radu sa najmlađom populacijom somboraca sa ciljem uključivanja što većeg broja dece u sport, podsticanju pravilnog motoričkog, biološkog i mentalnog razvoja deteta.

Stručno odabrane sadržaje u toku treninga kojima se kao prvo utiče na pravilno držanje tela i razvoj motoričnih sposobnosti, sprovode profesori sporta i fizičkog vaspitanja, Radovan Rašković i Predrag Mandić sa svojim saradnicima.

Posetili smo jedan jedan čas ovogodišnjeg ciklusa i porazgovarali sa rukovodiocima programa.

„Pre nedelju dana počeli smo 10. ciklus „Besplatne rekreacije za decu predškolskog uzrasta“ i moram reći da imamo rekordan broj prijavljene dece. Na spiski je preko 60 mališana, a svaki put na treningu koji je dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom ima ih preko 30. Ako se proširi još broj dece onda ćemo i mi morati da pređemo u veći prostor. U letnjem periodu imamo drugi deo Besplatne školice „Sportić na vodi“, a on se odvija na vodi u malom bazenu, gde sa decom rade diplomirani treneri plivanja. Rade se osnovne vežbe za početničko plivanje. Naravno tu su i drugi programi SSGS, kao što su „Besplatna rekreacija za žene“ u sali i u vodi, celokupni školski sport i mnogi drugi. Velika podrška nam je naravno Grad Sombor i SC “Soko“ na čemu im se mnogo zahvaljujemo“, ističe Predrag Mandić….

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad