Yunet
 

Sport

Uspešna nedelja za Karate klub „Ravangrad“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. mart 2022. • 00:00 •

Uspešna nedelja za Karate klub „Ravangrad“

Serija takmičenje u februaru za KK „Ravangrad“ započela je 20. februara u Staroj Pazovi i osvajanjem 4 medalje na Prvenstvu Bačke za decu do 14 godina (poletarci, pioniri i nade. Srebrne medalje osvajaju u katama Anđela Vilhelm, 2013 god. i Kristian Kovačević – 2009 god. . U katama bronzu osvaja Andor Novak – 2012 god., dok u borbama bronza je na grudima Irine Sabljić 2009.god.

Svi osvajači medalja su stekli uslov za prvenstvo Vojvodine, koje će se održati 13.marta u Inđiji.

Sledeće takmičenje je Školsko prvenstvo Vojvodine u karateu koje je održano 26. februara u Inđiji. U organizaciji Karate saveza Vojvodine i Saveza za školski sport Srbije na takmičenju je učestvovalo preko 500 učenika osnovnih i srednjih škola.

Školarci „Ravangrada“ osvajaju 3 medalje. Vukašin Vuković, učenik Srednje poljoprivredno-prehrambene škole, (u kategoriji 3-4 razred, -76kg), osvaja 2. mesto, isto mesto na postolju zauzima i Aleksandar Nikolić, učenik Srednje tehničke škole, (1-2 razred, -63kg), dok Valentina Ostrogonac takođe iz Srednje tehničke škola, (3-4 razred, -53kg), osvaja 3.mesto. Sa ovim plasmanom, takmičari su stekli uslov za Državno prvenstvo i za Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine.

Karatisti „Ravangrada“ takmičenja u februara završavaju na Seniorskom prvenstvu Vojvodine u karateu koje je organizovano u Novom Bečeju.

Trener „Ravangrada“ Slavko Vuković na ovom Prvenstvu predvodi Valentinu Ostrogonac i Vukašina Vukovića. Oboje se takmiče u sportskim borbama, Valentina u kategoriji do 50kg osvaja 2.mesto, a Vukašin u kategoriji do 75kg ulazi u repasaž za medalju ali je izgubio i osvojio 5. mesto. Mora se dodati da Valentina i Vukašin imaju 18 godina i da su takmičari kojima je ova godina ulazna godina za konkurenciju seniore tako da se od njih očekuje da u narednim godinama pokažu kvalitet u seniorskoj konkurenciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad