Yunet
 

Sport

Četiri medalje na Prvenstvu Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. februar 2022. • 00:00 •

Četiri medalje na Prvenstvu Srbije

Somborski atletičari, članovi AK „Maraton“, osvojili su na Prvenstvu Srbije u atletici za mlađe juniore i juniorke 4 medalje – 1 zlato u skoku u dalj i 3 bronze na 400m, 4x200m momci 4x200m devojke. Dodaćemo tome da su somborski atletičari imali nastupe u 6 trka u novoj atletskoj dvorani.

Na takmičenju koje je održano proteklog vikenda u Beogradu zlatnu medalju je osvojio Gregor Sekulić u skoku u dalj i to kao debitant u mlađe juniorskoj konkurenciji. Bronzanu je osvojio Aleksandar Negovanović u trci na 400m, kao i dve štafete.

Žensku štafetu u 4x200m činile su Vanja Milošević, Jelena Pavkov, Maša Buiši i Dunja Milović dok je muška štafeta u 4x200m bila u sastavu Gregor Sekulić, Stefan Marić, Miloš Maksimović i Aleksandar Negovanović. Muška štafeta u ovom sastavu učestvovala je i u trci na 4×400, ali su diskvalifikovani zbog gaženja linije susedne staze.

Ovim rezultatima treba dodati da je Miloš Maksimović bio 6 na 800m i da su Mihajlo Katanić i Aleksa Roksandić imali nastupe u seniorskoj konkurenciji. Katanić je postavio lični rekord i tako uspešno završio dvoransku sezonu.

Svi ovi rezultati dobijaju na značaju kada se zna da mladi somborski atletičari nemaju baš adekvatne uslove za rad u zimskom periodu. Ipak stručan rad pod rukovodstvom legendarnog trenera Mire Trifunov i velike pomoći roditelja daje dobre rezultate iz godine u godinu. Svi sada jedva čekaju izlazak iz dvorane i letnju sezonu u kojoj se očekuju još bolji rezultati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena