Yunet
 

Sport

FK „Radnički 1912“ – FK „Bačka“ 1 : 2 ( 0 : 0)

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. februar 2022. • 00:00 •

FK „Radnički 1912“ – FK „Bačka“  1 : 2 ( 0 : 0)

Somborski fudbalski srpskoligaš „Radnički 1912“ je pripreme započeo prijateljskim susretom sa superligašem iz Subotice, a u završnom delu priprema odigrao je i meč na svom terenu sa ekipom Prve lige Srbije „Bačka“ iz Bačke Palanke.

U subotu je na Gradskom stadionu u Somboru viđena jedna dobra utakmica u kojoj su obe ekipe pokazale svoje prednosti, a i mane. Posmatrač sa strane koji ne poznaje ekipe, nikako ne bi primetio da je jedna ekipa iz stepenicu nižeg ranga takmičenja. Igralo se otvoreno od samog početka susreta. U samom startu gosti više prete, ali mladi golman Ćopić rešava situacije. Od 15 minuta pa do kraja poluvremena ređaju se šanse domaćih, ali Šveljo, Avdić, Mirkov i Goronjić nisu precizni a gostima pomaže i okvir gola. Prvo poluvreme u poslednjem minutu ponovo baca u prvi plan golmana Ćopića, koji posle greške odbrane, ponovo sprečava goste da povedu i odu na odmor sa golom prednosti.

Drugi deo počinje kao i prvi, gosti su aktivniji ali i dalje sve njihove planove kvari Ćopić. Za razliku od prvih 45 minuta sada se igra otvoreno sa obe strane, gost je rešio da pokaže da je on ipak prvoligaška ekipa. Napadi obe ekipe se smenjuju ali gosti su opasniji i u 67 minutu u lepoj akciji Marković vara golmana domaćina i dovodi svoju ekipu u vođstvo. Za samo par minuta moglo je biti i 0 prema 2, ali Ćopić brani zicer ekipe iz Bačke Palanke. Ekipa „Radnički 1912“ je u finišu, posle mnogo izmena, prepustila inicijativu gostima što kažnjava Marković drugim golom u 84.minutu. Da se susret ne završi bez golova za domaćina potrudio se mladi Rančić pogotkom u 89. minutu posle dobre akcije Vasiljevića. U poslednjem minutu i kratkoj nadoknadi rezultat se nije promenio i ostalo je 1 : 2 za goste.

Oba trenera su bila sigurno veoma zadovoljna prikazanom igrom svojih igrača. „Bačka“ nastavak takmičenja u Prvoj ligi počinje u subotu, 26. Februara, a „Radnički 1912“ u prvoj nedelji marta meseca. Obe ekipe gostuju – „Bačka“ u Beogradu ekipi „Rad“, a Somborci u Odžacima ekipi „Tekstilac“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena