Yunet
 

Sport

11. Kup Nacija u boksu za žene – drugi dan

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. januar 2022. • 00:00 •

11. Kup Nacija u boksu za žene – drugi dan

Drugi dan Kupa nacija u boksu za žene nije bio baš uspešan kao prvi za srpske reprezentativke. Od 6 srpkinja dve su ostvarile pobede, a 4 su izgubile mečeve.

Na programu je bilo 22 meča, a započela ga je srpska juniorka Sofija Grubišić u meču sa predstavnicom iz Češke u kategoriji do 52kg. Za mladu novosađanku ovo je bio loš dan i meč je izgubila jednoglasnom odlukom sudija. Mečeve su u daljem programu izgubile seniorke Sandra Bril u kategoriji do 50kg, Jovanka Radulović u kategoriji do 52kg i Alexei Stefanović u kategoriji do 81kg. Svi mečevi su izgubljeni od odličnih predstavnica iz Rusije.

Svetle tačke srpske reprezentacije u sredu bile su seniorke Sandra Maran i Nina Radovanović. Sandra je u kategoriji 48kg bez borbe dobila meč protiv predstavnice Rusije, a najbolja srpska reprezentativka učesnica Olimpijskih igara Nina Radovanović pobedila je u odličnom meču takođe predstavnicu iz Rusije odlukom sudija sa 4 : 1.

Na današnjem programu je 21 borba od kojih je veći deo odlučujući za osvajanje bronzane medalje ili ulazak u finale. U ring će ući i 7 srpskih reprezentativki. U konkurenciji juniorki 50kg videćemo Sanju Mitić u meču protiv predstavnice Grčke, Sara Ćirković u kategoriji 43kg takođe za protivnicu ima Grkinju dok mlada somborka Marija Lukić za protivnicu u kategoriji 54kg ima predstavnicu iz Češke.

U seniorskoj konkurenciji u borbama za medalje u svojim kategorijama naći će se Natalija Šandrina, Milena Matović, Tijana Milošević i Aleksandra Rapajić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena