Yunet
 

Sport

Uspešan decembar za Atletski klub „Maraton“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. decembar 2021. • 00:00 •

Uspešan decembar za Atletski klub „Maraton“

Gregor Sekulić, mladi atletičar somborskog „Maratona“, je tokom cele godine blistao na atletskim stazama širom Srbije pa je tako nastavio i u decembru.

Gregor je pre desetak dana postao prvak Vojvodiine na Prvenstvu Vojvodine u dvorani za starije pionire i pionirke, održanom u Novom Sadu. Sekulić je prvo mesto osvojio u skoku u dalj i to sa novim dvoranskim rekordom Srbije od 6 metara i 62 sanitimetra. Tome je dodao i zlatnu medalju u trci na 60 metara prepone. Da je u dobroj formi Gregor je pokazao i na Novogodišnjem mitingu atletskog kluba „Crvena Zvezda“ koji je održan pre par dana u Beogradu, gde je osvojio 1. mesto u skoku u dalj skokom od 6 metara i 12cm, što je i novi rekord mitinga.

Za somborski „Maraton“ na ovim takmičenjima osvajala se medalje i mlade atletičarke. Na Novogodišnjem mitingu atletskog kluba „Crvena Zvezda“ Milica Zanze je osvojila 1. mesto u trci na 50m. U istoj trci blizu medalje je bila i Sofija Cvetković, koja je bila četvrta sa samo nekoliko sekundi zaostatka iza trećeplasirane takmičarke, dok je 1 cm odlučio da Anja Vodeničar bude četvrta u skoku u dalj.

Na Prvenstvu Vojvodine u dvorani Manuela Sekulić je osvojila treće mesto u skoku udalj sa rezultatom 5.16 metara. Manuela je inače mlađa pionirka, čak dve godine mlađa od konkurencije. U poslednjoj seriji doskočila je na granicu ličnog rekorda ali uz mali prestup. Da je skok bio ispravan, zauzela bi prvo mesto. Na istom takmičenju Maša Buišić je osvojila 2. mesto u trci na 60m.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena