Yunet
 

Privreda

Održan sastanak sa privrednicima na temu „Slobodne zone i njeni benefiti“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. decembar 2022. • 00:00 •

Održan sastanak sa privrednicima na temu „Slobodne zone i njeni benefiti“

Grad Sombor priprema dokumentaciju koju će dostaviti Upravi za Slobodne zone Republike Srbije sa ciljem da somborski privrednici svojim delatnostima prošire Slobodnu zonu Apatin.

Tim povodom Gradska uprava Sombor je u prostorijama Regionalne privredne komore Zapadnobakog upravnog okruga organizovala radni sastanak sa privrednicima na pomenutu temu.

„RPK Sombor je domaćin sastanka koji je organizovala Gradska uprava Sombor zajedno sa njima i predstavnicima Slobodne zone Apatin, a vezano za proširenje Slobodne zone Apatin na teritriju Grada Sombora. Ono što je novo u ovoj priči je da je početkom ove godine Grad Sombor pokrenuo ovu priču zajedno sa Opštinom Apatin, na proširenje Slobodne zone Apatin na prostor Grada Sombora odnosno industrijsku zonu našeg grada, na parcele najvećih izvoznika sa naše teritorije. Ovaj današnji sastanak je jedan od dva ili tri koje ćemo organizovati sa ciljem da objasnimo benefite uključivanjem u Slobodnu zonu i samim tim interes Grada je u tome da postojećim investitorima u našoj industrijskoj zoni pružili veću i bolju mogućnost rada i naravno privukli nove investitore. Naravno time će se poboljšati i bolje poslovanje svima koji se uključe“, istakao je Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika Grada Sombora

Na sastanak su pozvani predstavnici somborskih privrednih preduzeća i kompanija među kojima su bili „Guma S“, „Somborelektro“, „Boja“, „Signal“, „GreenCity“, Agro Metal“.

Za prezentaciju „Slobone zone i njeni benefiti“ bile su zadužene predstavnice Slobodne zone Apatin Ivana Tatić i Aleksandra Milikić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena