Yunet
 

Privreda

Održana 4. sednica Parlamenta privrednika Zapadnobačkog upravnog okruga

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. novembar 2022. • 00:00 •

Održana 4. sednica Parlamenta privrednika Zapadnobačkog upravnog okruga

Parlament privrednika Zapadnobačkog upravnog okruga održao je 4. radnu, a ujedno i svečanu sednicu na kojoj su uručene nagrade Regionalne privredne Komore Sombor privrednim društvima i preduzećima okruga za 2022. godinu.

Sednicu Parlamenta privrednika Zapadnobačkog upravnog okruga su pored predsednika Parlamenta Predraga Lučića vodili predsednik RPK Sombor Slobodan Stevančev, Kristina Đurić i Nermina Ljubović predstavnice iz Privredne Komore Srbije.

„Parlament privrednika u RPK ZBUO je pokazala u ovoj godini da je bila na nivou svih zadataka. Danas ćemo videti na jedan poseban način kroz dodelu nagrada privrednicima , koliko smo toga zajednički radili sa privrednicima, na kojim projektima, šta sve planiramo novo, ne samo u našem regionu nego zajedno PK Srbije i u celoj Srbiji pa i okruženju. Imamo novi tim u RPK Sombor i mislim da ćemo zajedno sa opštinama Kula, Apatin i Odžaci u sledećoj godini biti još uspešniji. Da dobro radimo pokazuje sve veći broj članova u RPK i uz dobru saradnju koju imamo sa svim lokalnim samupravama , možemo samo napredovati rešavati zajenički sve probleme koje imamo“, istakao je Predrag Lučić predsednik Parlamenta privrednika.

Radni i svečani skup je otvorio Gradonačelnik Grada Sombora Antionio Ratković

„Drago mi je što sam danas ovde i pozdravio bih sve prisutne posebno goste iz Doboja, Banja Luke i Kečkemeta. Moram da se zahvalim svim privrednicima i RPK i Parlamentu što svojim činite da imamo bolje rezultate u privredi ne samo u Somboru nego i u celokupnom ZBUO. Dobra saradnja koju imamo sa RPK ZBUO će se sigurno nastaviti i biće još jača i bolja sve u cilju kako bi rast privrede bio sve veći na zadovoljstvo svih naših sugrađana“, zaključuje Antionio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Radni deo sastanka se sastjao iz prezentacije na teme „Zastupanje i zaštita interesa članova Privredne komore Srbije“ sa posebnim osvrtom na krizne situacije povodom zdravstvene situacije zbog korona virusa i a posle nje novom krizom dešavanjima u Ukrajini. Pored toga Kristina Đurić je u svom izlaganju dotakla i sprovedene inicijative koje su realizovane sa ciljem prevazilaženja kriznih situacija i najavila nove koje treba da se sprovedu u narednoj godini. Drugi deo radnog sastanka je bilo usvajanje Plana i programa rada za sledeću godinu a treće osnivanje Komisije za nagrade. Četvrti i svečani deo je bio dodela Jubilarnih i posebnih nagrada privrednim društvima i preduzećima okruga za 2022. godinu.

Jubilarne nagrade za 20 godina rada dobila su preduzeća „Anakonda securitu“ iz Sombora, „Bioesen“ iz Kule, „FinKon“ iz Sombora, „Radnik“ iz Sivca, „Misal“ iz Kljajićeva i „Agro Plus“ iz Sombora.

Jubilarne nagrade za 30 godina rada dobili su preduzeća „MeteorCommerce“ Sombor, „Mlake“ Sombor, „DM Niveta“ iz Odžaka, „Oris“ iz Sombora, „Sombor Elektro“ Sombor , Veterinarska stanica Kula i „Vožd“ Sombor.

Nagrade za poseban doprinos u razvoju privrede u regionu u sektoru usluga dobila je preduzeće „Stork“ iz Kule, u sektoru industrije preduzeće „Office Shoes“ i u sektoru poljoprivrede preduzeće „Vlaškalić“ iz Sivca .

Nagradu za Regionalnog poslovnog lidera dobio je Milorada Đurišić, direktor proizvodnje u preduzeću „Jaffa“ Crvenka kao i Đuro Milošević, direktor preduzeća „Polins“ iz Odžaka“.

Nagrade za poseban razvoj privrede u regionu dobile su i Opština Kula i Grad Sombor.

Sednica se završila prigodnim kulturnim program u kojem su učestvovale učenice Muzičke škole „Petar Konjević“ iz Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena