Yunet
 

Privreda

Kako da Grad Sombor postigne održiv razvoj

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. april 2022. • 00:00 •

Kako da Grad Sombor postigne održiv razvoj

U prostorijama Somborskog edukativnog centra održan je konsultativan sastanak sa pedstavnicima poslovne zajednice Grada Sombora.

Svrha sastanka je prikupljanje stavova, mišljenja, ideja i preporuka privrednika i predstavnika privrednih udruženja iz Sombora o pravcima konkretizacije ključnih razvojnih prioriteta od interesa za lokalnu privredu u naredne tri godine.

„Ovo je projekat „Održivi razvoj za sve“ čiji je cilj sprovođenje Agende 2030 u Srbiji kao i sprovođenje ciljeva održivog razvoja koja ova Agenda sadrži. Dakle, najkraće moguće rečeno radi se o postizanju veće dobrobiti svih građana, Agenda sadržih 17 ciljeva. Naša organizacije je zajedno sa Timočkim omladinskim centrom zadužena za ekonomski deo te platforme i ona sadrži ciljeve koji su više vezani za taj ekonomski deo, a sa nama na projektu su i partneri iz stuba zaštite životne sredine i socijalnog stuba.

Mi smo danas u Somboru u okviru svojih lokalnih aktivnosti koje radimo u okviru projekta i ideja nam je da doprinesemo donošenju Srednjoročnog plana razvoja Sombora. Dakle, Sombor je već u procesu usvajanja plana razvoja Grada dok je Srednjoročni plan nešto što dolazi nakon usvajanja ovog plana“, između ostalog istakla je Lana Hadži-Niković iz Centra za visoke ekonomske studije

Kao što je rečeno rezultati sastanka će biti iskorišćeni za izradu analize namenjene donosiocima odluka u Gradu Somboru, kako bi lakše sagledali i procenili održivost različitih opcija i alternativa lokalnog ekonomskog razvoja za potrebe izrade Srednjoročnog plana razvoja Grada Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena