Yunet
 

Poljoprivreda

Otvoreni konkursi za nabavku sadnica lavande i sufinansiranje opreme za pčelarstvo

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. maj 2022. • 00:00 •

Otvoreni konkursi za nabavku sadnica lavande i sufinansiranje opreme za pčelarstvo

Grad Sombor raspisao je konkurse za nabavku sadnica lavande i sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo

Konkurs za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo namenjen je poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora i upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Grad će sufinansirati 50% vrednosti investicije, a za ovaj konkurs obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Na konkurs za nabavku besplatnih sadnica lavande mogu da se prijave punoletna lica koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora i vlasnici su ili zakupci/korisnici (na period od najmanje 10 godina) minimalno 500 m2 obradivog poljoprivrednog zemljišta. Minimalan broj besplatnih sadnica lavande po jednoj prijavi, odnosno po jednom korisniku, iznosi 1.000 komada, a za realizaciju Konkursa za dodelu besplatnih sadnica lavande na teritoriji Grada Sombora u 2022. godini, obezbeđen je iznos od 500.000,00 dinara u gradskom budžetu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena