Yunet
 

Poljoprivreda

Akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. mart 2022. • 00:00 •

Akcija prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada

Povodom početka ovogodišnje akcije prikupljanja ambalažnog pesticidnog otpada koju organizuju Poljoprivredna stručna služba Sombor i Grad Sombor, danas je u prostorijama Poljoprivredne stručne službe održano predavanje i sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica i poljoprivrednim proizvođačima.

Ovo je treća godina zaredom kako u Somboru zajednički Poljoprivredna stručna služba i lokalna samouprava realizuju ovu važnu ekološku akciju, a od ove godine priključiće se Apatin i Odžaci.

Tokom prošle godine prikupljeno je oko 10 tona ambalažnog otpada iz poljoprivredne proizvodnje, a član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine, Slobodan Stanić, ističe da zahvaljujući ovoj akciji sav taj otpad nije završio u kanalima, na njivama i ne sagoreva u atarima.

Potvrda o predatom ambalažnom pesticidnom otpadu obavezna je pri apliciranju za sredstva IPARD fonda, a razmatra se i da se uvede kao obaveza pri apliciranju za subvencije i poljoprivredne kredite.

Jelena Perenčević, savetodavac u Poljoprivrednoj stručnoj službi, naglašava da je cilj današnjeg predavanja da se prikaže saradnja sa mesnim zajednicama, sa udruženjima u okviru sela, kao i da se animiraju poljoprivredni proizvođači, pre svega na selima, da se uključe u akciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad