Yunet
 

Politika

U planu osnivanje neformalne odborničke zelena grupe u Skupštini Grada

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. februar 2023. • 00:00 •

U planu osnivanje neformalne odborničke zelena grupe u Skupštini Grada

U prostorijama Gradske uprave grada Sombora tokom jučerašnjeg dana održan je inicijalni sastanak sa idejom da se formira neformalna zelena odbornička grupa Skupštine Grada Sombora.

Na sastanku su učestvovali narodni poslanik, član neformalne poslaničke zelene grupe Tomislav Janković, programska koordinatorka Fondacije BFPE za odgovorno društvo Lidija Radulović, asistent Fondacije BFPE za odgovorno društvo Luka Milovanović, predssednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, sekretarka Skupštine grada Sombora Danijela Dubaić, kao i odbornici, predstavnici političkih partija koje su zastupljene u lokalnom parlamentu.

Inicijator sastanka bila je koordinatorka Fondacije BFPE Lidija Radulović koja je ovom prilikom predstavila značaj rada jedne ovakve neformalne grupe na lokalnom nivou, a narodni poslanik Tomislav Janković, kao član neformalne poslaničke zelene grupe, prezentovao je svoja iskustva u radu, kao i primer dobre prakse lokalnog parlamenta Grada Sremska Mitrovica.

Predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus ovom prilikom istakao je važnost dodatnog jačanja kapaciteta na lokalnom nivou kada je u pitanju oblast zaštite životne sredine, te bolju povezanost lokalnih vlasti sa nevladinim organizacijama. Po pitanju formiranja neformalne odborničke zelene grupe Rus je najavio da će se u narednom periodu kroz pravna akta urediti sama organizacija i funkcionisanje grupe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena