Yunet
 

Kultura

U Riđici održana izložba slika i promocija vina

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. novembar 2022. • 00:00 •

U Riđici održana izložba slika i promocija vina

Povodom manifestacije “Riđička jesen” tokom proteklog vikenda u Riđici održana je Izložba slika i promocija vina Riđičkog vinogorja.

Predsednik udruženja “Plazović” kao organizator ističe da se ovo udruženje trudi da Riđicu predstavi drugačije nego što je do sada bilo.

“Cilj ustvari je stvaranje novih događaja i gledanje iz nekog drugog ugla u sve ove priče. Em, nas ima malo, pa da to malo popravmo, kolko je to moguće“ – rekao je Mladen Lalićispred udruženja “Plazović”.

U prostoriji udruženja “Plazović” bila su izložena brojna dela slikara Slobodana Veselinovića.

“Pre svega ovde sam proveo najlepše dane svog detinjstva i mladosti, odrastao i želja mi je mojim skromnim delom da se odužom selu i ljudima u selu, da ne zaboravim odakle sam, da mene ne zaborave i ovo je neki početak. Želimo da napravimo neko kvalitetno druženje, da ne bude samo puka izložba slika ili promocija vina. Čisto druženje, opušteno da bude i što češće.

Svaka slika ima priču, pogotovo tamo onaa velika slika. To sam hteo da napravim istorijki vezano za Riđicu, pre nego što su naši kolonizovali selo bilo je tu naroda i Srba i Mađara i Nemaca koji su živeli. Hteo sam da napravim ciklus tih slika ali nisam stigao, ovo je prva u tom nizu pa nadam se da ću uspeti nešto da napravim” – rekao je slikar Slobodan Veselinović.
Prisutni su mogli da degustiraju vina vinarija Tripković, Šveljo, Dragić, Bezbradica i Milanko.

“Mala porodična vinarija, da kažemo perspektivna, sa osvojenim mnogim medaljama i na domaćoj i na svetskoj sceni. Radimo kvalitetna vina, uključili smo maksimalnu struku. Što se tiče i vinograda i vinarije, proizvodnja je isključivo iz našeg vinograda” – predstavio je svoju vinariju Zoran Šveljo.

Na samom početku čuli su se stihovi Slobodana Veselinovića u izvedbi Isidore Veselinović, kao i stihovi Bojane Končarević a kompletan događaj podržala je kompanija “Ars”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena